Kozmetičkim lećama u boji i to je moguće. I to nije sve. Boja očiju može postati i modni dodatak.

Leće u boji imaju osim zdravstvene i kozmetičku funkciju, a predstavnice nježnijeg spola ih sve češće koriste i kao modni dodatak. Boju očiju možete mijenjati svakodnevno. Obojenim lećama možete naglasiti svoju boju očiju, a možete je i potpuno promijeniti. Za posebne prigode postoje i leće sa specijalnim efektima koje će vaše oči promijeniti u mačje, vampirske ili ćete umjesto šarenice imati križić. 

Kako odabrati boju? 

Biranje prave boje je težak zadatak. Pri tome je potrebno uzeti u obzir boju očiju, tena i namjeru kupovanja leća u boji. Oni hrabriji koji vole biti u središtu pozornosti odabrat će življu boju leća, dok će umjerenije boje biti odabir osoba koje žele diskretniju promjenu. Prije kupnje potrebno je odlučiti koliko ćete često nositi leće. Naime, postoje leće za jednokratnu upotrebu, a u skladu s tim varira i njihova cijena. 

Leptirići u očima 

Kupci se najčešće odlučuju za jednomjesečne ili dvotjedne leće u boji s dioptrijom, a dostupne su i bez dioptrije, kažu u optici Optimist u Kranju. Novost su jednogodišnje oslikane leće koje oči promijene u mačje ili zebraste. Možete imati i leptiriće u očima. Nakon isteka roka trajanja leće je potrebno baciti iako ih niste svakodnevno nosili. 

Kontaktne leće i šminka 

Ako nosite kontaktne leće, onda posebnu pažnju posvetite šminki. Pigmenti brojnih proizvoda sadrže teške metale ili spojeve iz kojih izlazi formaldehid, a malene čestice lako ulaze u oči. Najopasnija može biti maskara. Stoga birajte prirodna kozmetička sredstva, a posebnu pažnju obratite na sastojke navedene na ambalaži. Dobre prijateljice često međusobno izmjenjuju modne dodatke, ali posuđivanje leća od prijateljice nikako nije pametno. Posuđivanjem leća može doći do prenošenja opasnih bakterija koje mogu uzrokovati infekciju oka. 

Boja očiju i karakter

Jedan od vodećih američkih proizvođača kontaktnih leća u boji proveo je istraživanje o povezanosti tipa osobe i boje očiju. U istraživanju su anketirali žene u dobi između 16 i 35 godina.
Rezultati su pokazali da 34 posto anketiranih žena povezuje smeđu boju očiju s inteligentnošću, 16 posto je tvrdilo da osobi sa smeđim očima možeš vjerovati, a 13 posto je imalo mišljenje da su osobe sa smeđim očima dobre. 

Dva posto anketiranih žena je osobe s plavim očima povezivalo sa simpatičnošću i ljupkošću, petina je tvrdila da su osobe s plavim očima seksualno privlačne, dok je 10 posto anketiranih žena uvjereno da su to dobre osobe.

Čak trećina anketiranih žena je imala mišljenje da su osobe sa zelenim očima seksualno privlačne, četvrtina je imala mišljenje da su to kreativne osobe, a 20 posto anketiranih žena je zelenu boju očiju povezivalo s nepoštenošću.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju