Konjičke utrke u Ascotu su jedan od najprestižnijih britanskih društvenih događaja te prilika da si dame iz visokog društva daju oduška i uživaju u modi koja podrazumijeva ekstravagantne kreacije na njihovim glavama

Uz konjičke utrke, klađenje i pokazivanje na poligon u Ascotu vrlo je važno ponijeti i šešir, a dame se iz godine u godinu natječu u odabira. Ekskluzivno, neobično i ekstravagantno je način na koji mi to vidimo!

Dan šešira na konjičkim utrkama u Ascotu prigoda je da dame pokažu koliko su maštovite u odabiru ili izradi šešira.

Gradića Ascot u Berkshireu u Engleskoj je mjesto na kojem se godinama održavaju najpoznatije konjičke utrke na svijetu koje ne propuštaju ni članovi kraljevske obitelji. Uz konje, tradicija su i šeširi zbog kojih sve pada u drugi plan.

Svake godine ovaj prestižni događaj posjetiteljima pruža šansu da pokažu najmaštovitiji šešir, koji je obavezan modni detalj ženskih i muških posjetitelja.

U mnoštvu šešira ove godine mnogima je za oko zapeo izbor devetnaestogodišnje princeze Eugenie koja je odabrala zeleni šešir koji izgleda kao veliki grašak. Njezina godinu dana starija sestra, princeza Beatrice pokazala je kako njeguje puno bolji stil i odlučila se za jednostavan i klasičan crno bijeli šešir koji je odlično pristajao njezinoj odjevnoj kombinaciji.

Glavni kriterij je biti viđen i zapamćen po što originalnijoj kreaciji, a mnogi su ga uspjeli ispuniti!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju