Poznat je po tome što ravna bore i zateže kožu lica, no jedna od blagodati botoksa, kako je pokazalo posljednje istraživanje, je i ta što spriječava mrštenje, izaziva osjećaj sreće i djeluje kao lijek protiv depresije

Znanstvenici vjeruju kako izraz lica utječe na raspoloženje. Kada se mrštimo zbog ljutnje ili neodobravanja čelo se bora, što još više kvari raspoloženje.

Botoks paralizira mišiće uz pomoć kojih se mrštimo i ne ostavlja nam drugog izbora nego da izgledamo i osjećamo se sretno.

Kada se mrštimo zbog ljutnje ili neodobravanja čelo se bora, što još više kvari raspoloženje.

Psiholog sa Sveučilišta Cardiff istražio je utjecaj kozmetičkog tretmana botoksom na 25 dobrovoljaca. Neki su se uz pomoć botoksa riješili bora na čelu dok su drugi poželjeli laserski tretman za pomlađivanje.

Obje grupe su bile zadovoljne, no oni koji su dobili injekcije botoksa bili su sretniji i manje depresivni.

Dr. Michael Lewis koji je sudjelovao u istraživanju pojasnio je kako je osjećaj sreće i zadovoljstva samo nuspojava tretmana botoksom, no daljnja istraživanja možda bi mogla dovesti do riješenja za liječenje depresije.

'Kada smo tužni imamo i tužan izraz na licu, no kada je izraz na licu sretan to će utjecati i na naše raspoloženje', rekao je dr. Lewis.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju