Poznata je činjenica da je lijepo preplanula put modna zapovijed. Kako sunčeve zrake i solarij mogu učiniti više štete nego koristi, žene u sve većoj mjeri koriste male trikove.

S bronzerom do preplanule puti

U današnje vrijeme nije potrebno izlagati se štetnim ultraljubičastim sunčevim zrakama kako bismo imali preplanulu put. Uporaba bronzera može zamijeniti odlaske u solarij i sunčanje lica za što je opće poznato da je vrlo štetno za kožu te da uzrokuje prebrzo starenje. Odabirom primjerenog bronzera moći ćete imati sjajnu, svježu put tijekom cijele godine. 

Izbor je velik 

Možete birati između različitih vrsta bronzera, onih u prahu, kremastih, onih u obliku malenih kuglica te mat i sjajnih bronzera. Mat bronzeri primjereni su za svakodnevnu uporabu, dok se sjajni mogu rabiti kod večernje šminke, a za one hrabrije i kod dnevne. 

Koristite kist

Bronzer uvijek nanosite većim kistom, možete ga rabiti i umjesto rumenila. To znači da ga prije svega nanosite na obraze, a malčice i na čelo i nos. Druga mogućnost je da ga nanesete na cijelo lice, vrat i dekolte. Važno je samo da prije toga na kožu nanesete sloj transparentnog pudera u prahu koji omogućava ravnomjerno nanošenje bronzera. Ako biste bronzer nanosili preko tekućeg pudera ili na lice namazano samo kremom, bronzer bi se teško ravnomjerno nanosio, a time bi na licu ostajale tamne mrlje. 

Budite kreativni 

Kod nanošenja tamnih bronzera potrebno je više opreza, pogotovo ako bronzer ima intenzivan sjaj. Valja poštivati pravilo ''Manje je više''! Samo mala količina na vrhu obraza je dovoljna. Za večernju šminku možete pokazati svoju kreativnost.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju