Neke modne kreacije međusobno ne funkcioniraju. Ali ako ih znamo kombinirati, možemo biti ''cool'' i to u većoj mjeri nego kad slijedimo provjerena pravila mode.

Modni kontrast godišnjih doba: ljeto sa zimom i zima s ljetom

Ponekad možete nekom modnom zapovijedi ignorirati aktualno godišnje doba. Tako nije ništa naopako ili bogzna što čudno ako u proljeće ili ljeti uz suknju obučete kaubojske čizme ili svjetske hit- cipele, Ugsice, koje su usput i vrlo udobne, pa imate osjećaj da nosite papuče. Ako je stvarno vruće i sunce zagrije zrak iznad 30 stupnjeva, čizme ili Ugsice obujte navečer kad je nešto hladnije.
Isto tako, zimi nemojte zapostaviti otvorene cipele i sandale. Kad se temperature spuste na nulu, ne morate pospremiti sandale u podrum, pokoji par može i dalje krasiti vaša stopala, pogotovo u večernjim prigodama. U vrijeme kada ionako više nikamo ne idemo bez našeg najboljeg limenog prijatelja na četiri kotača, nećete pretrpjeti veliku štetu ako na moderne čarape živih boja kao što su roza, zelena i plava obujete cipele s otvorenim prstima. 

Modni kontrast spolova: žena u muškim modnim kreacijama

Moda u sve većoj mjeri spaja nježniji i jači spol. Nakon prve modne revolucije, kada su žene počele nositi hlače, modno spajanje se nastavlja. Tako možete bez grižnje savjesti na usku košulju jednostavnih linija staviti kravatu koja će zamijeniti nakit oko vrata. Bez straha možete nositi i muški remen koji je najčešće nešto masivniji i nekako ''siroviji''. 

Modni kontrast koji stvarate različitim uzorcima 

Kod kombiniranja uzoraka morate biti vrlo pažljive. Ako nemate pretjeran osjećaj za estetiku, onda radije izbjegavajte kombiniranje uzoraka jer biste lako mogle promašiti. Kod kontrasta uzoraka morate se ravnati prema osjećaju estetike jer neka određena pravila ne postoje. Jedino pravilo je da dva uzorka pogledate i zaključite: ''Da, to je to''. Ako kombinirate pruge i karirane uzorke, onda je preporučljivo da su bar boje jednake, kao što je prikazano na gornjoj fotografiji. 

Modni kontrast sportski - elegantno 

Često mislimo da se moramo za neki važan sastanak ili priredbu odjenuti elegantno od glave do pete, ali elegantno možete kombinirati s jednostavnim sportskim komadima robe. Tako možete traperice kombinirati s lijepim sakoom i elegantnim cipelama. S elegantnom haljinom možete nositi pleteni ogrtač. Nije nužno da se morate ogrnuti sakoom. Kod modnih kontrasta, vrlo je važan vaš osjećaj za estetiku. Ako ga imate, onda ga iskoristite.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju