Tijekom dana ured, fakture, računala, ispiti, skripte - navečer potpuni preobražaj - studentica Nikolina i referentica Ana pretvaraju se u glamurozne manekenke koje oduzimaju dah. Kako izgleda radni dan ovih djevojaka istražila je ekipa Provjerenog.


Ana Topić i Nikolina Rak dvije su prelijepe mlade djevojke svjesne svoga izgleda. Uz redovni posao odlučile su to i dodatno unovčiti. Jedna radi u špediciji, druga je studentica prve godine politologije.

Danas će Ana izaći malo ranije s posla. Nakon što je obradila fakture, iz poslovne žene uskače u ležerniju varijantu.
U slobodno vrijeme zarađuje kao manekenka. Juri na drugi posao. U tijeku je Cro-a-porter i sada ima najviše posla.


Mnogi smatraju kako je život manekenki glamurozan, no one po reviji dobiju tek 300 do 400 kuna.

'Mogu reći da mi je manekenstvo hobi, tako da to radim u slobodno vrijeme, volim taj posao također, pa kad mogu jedno i drugo uskladim, tako da mi se i jedno i drugo sviđa ' a sviđa joj se i dodatna zarada, dodaje.

Iz istog razloga za modu u slobodno vrijeme, odlučila se i 19-godišnja Nikolina Rak. Manekenstvom se bavi od 16 godine.Iza nje je zavidna karijera. London, Milano, Tajland. Ipak ona ima drugačije prioritete.

'Sad mi je na prvom mjestu studij, upisala sam prvu godinu na politološkom studiju u Zagrebu, i koliko stignem bavit ću se i dalje manekenstvom, ali uglavnom putovati više necu ' zaključila je novopečena brucošica.


Mnogi smatraju kako manekenstvo donosi i velike novčane svote.

'Mi modeli iz agencija po reviji dobijemo 300, 400 kuna, umanjeno za proviziju vani su revije plaćene više, ali editorijali su isto kao i u Hrvatskoj manje plaćeni', otkriva Nikolina Rak.

Kako izgleda radni dan ovih vrijednih djevojaka, koje ne čekaju da im novac padne s neba, istražila je ekipa Provjerenog, koja im je bila za petama od jutra do večeri.


Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju