Na dodjeli prestižne britanske modne nagrade dašak blještavila i glamura na koji smo naviknuli prijašnjih godina ostao je samo u zraku. Recesija i financijska kriza natjerala je da i zvijezde stegnu remen. Tako su umjesto u haute couture haljine poznata lica prošetala u mnogo jeftinijim krpicama.

Bili smo sigurni kako zvijezde neće osjetiti krizu koja je sustigla obične smrtnike no Londonska glamurozna večer uvjerila nas je u suprotno.

Neočekivano, ali zanimljivo je kako se većina zvijezda umjesto za razvikane haljine svjetskih dizajnera odlučila na modu iz obližnjih trgovina.

Pjevačica Sophie Ellis-Bextor i model Erin O'Conner obukle su Topshop ne krijući kako je financijska kriza razlog njihovog odabira.

Iako moramo priznati kako su obje zasjale. Sophie u haljini koja je savršeno pristala uz njen trudnički trbuh,
te Erin koja je uz šešir Stephena Jonesa i haljinu Viviene Westwood odlučila ukopmonirati sako poznatog uličnog branda.

'Mrsko mi je spominjati te grozne riječi 'kriza', al ne možete pobjeći od nje. Zbog nje smo svi u potrazi za komadima koji ne koštaju puno a izgledaju super', izjaviila je O'Connor.

Odličan komad odjeće pokazala je i Jade Jagger pojavivši se u satenskoj crnoj haljini i bisernoj ogrlici iz vlastite kolekcije.

Dok se Sadie Frost prošetala u haljini malo poznate dizajnerice Ruth Tarvydas .


Unatoč tomu što su haute couture haljine izostale s crvenog tepiha i unatoč činjenici da ovaj događaj neće podić prašinu poput onog nedavnog u Dubaiju ( na koje nije samo šampanjac tekao u potocima nego i milijuni dolara), Britanci su pokazali kako se znaju dobro zabavljati i bez lažnog sjaja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju