Možda noktima ne pridajete toliko pažnje, no griješite. Čak i ako imate kratke nokte, prema novom trendu vi ste totalno 'in'. Sve što trebate je dobra manikura, krema za ruke i pravilan lak. Ove godine u trendu je sve, samo ne neupadljivo...

Metalik plava, sjajna bordo, gotovo crna boja, prekrasne nijanse ljubičaste metaliziranog sjaja... Da, čini se da su se boje automobilske industrije preselile na ruke.

Kolekcije lakova za jesen i zimu gotovo svih kozmetičkih kuća predlažu različite boje lakova za nokte, no ove jeseni kao da dominiraju tamnoplava, ljubičasta i bordo.

Odaberite omiljenu boju laka za nokte, zaboravite na skromnost i neupadljivost i krenite na posao

Prvo njega...

Prvo omekšajte kožicu i potisnite je posebnim sredstvom,a potom štapićem. Redovito ih turpijajte i pripazite da vam nokti budu iste duljine.

Pokušajte ponekad i ispolirati nokte. Bilo bi dobro jednom tjedno. Budite nježni s poliranjem, a potom nanesite i ulje za nokte.

U torbu pospremite kremu za ruke, pa kad osjetite da vam je koža na ruci suha i treba joj zaštite, posegnite za kremom.

... i potom lak

Nalakirajte nokte, ali prvo nanesite sloj bezbojnog laka koji štiti od listanja, a potom dva sloja laka u boji. Svaki sloj laka se mora osušiti prije nego što se nanese novi.


Nokti su dobri pokazatelji stanja u organizamu, jer ako vam manjka vitamina A i lakcija, nokti će vam sigurno biti lomljivi. Ako su savinuti prema dolje, nedostaje vam proteina i vitamina C, a ako su izrazito suhi manjka vitamina B12....

Kako bi vam nokti bili zdravi i lijepi povećajte unos kalcija, te kroz prehranu uzimajte dovoljno proteina i minerala koji izgrađuju nokte: sumpor, željezo, silicij, cink, esencijalne masne kiseline i vitamine: D, A i E.

Masažom ruku poboljšavate cirkulaciju i povoljno utječete na zdrav rast noktiju. Ovo je i savršeni način da opustite mišiće ruke i osjećate se izvrsno.
Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju