U krizi se, izgleda, lakše odreći i bogatog obroka nego dobrog izgleda. Žene s prosječnom plaćom godišnje troše čak 12 tisuća kuna na uljepšavanje. A i muškarci sve više ulažu u sebe, radije će potrošiti na depliciju, nego na obrazovanje

Petinu prosječnih mjesečnih prihoda žene ulažu u preparate i tretmane.Oko 500 kuna ode na njegu kose, od toga 300 frizeru dok se za uredne i lijepe nokte izdavaja minimalno 200 kuna.

'Ukoliko žene imaju gelirane umjetne nokte onda se ta cifra penje na 500 kuna mjesećno', pojasnio je Igor Zebec,voditelj prodaje kozmetičke linije za nokte.

Koža traži minimalno 300 kuna mjesećno, od te cifre najveći iznos ode na depilaciju, oko 200 kuna.

Ne zaboravljaju ni da ljepota dolazi iznutra te da je najbitnija prehrana. Hrvatice na zdrave obroke potroše oko 3 tisuće kuna.

Ukoliko u organizam unosite više svježeg voća povrća te vitamina ubrzo ćete vidjeti razliku na kosi, tvrde žene koje ulažu u svoj izgled i ljepotu jer ih to čini sretnima.

Muškarcima, s druge strane nije neugodno za ljepotu izdvajati samo 200 do 300 kuna mjesećno i to za osnovne stvari poput preparata za brijanje i šampone za kosu.

No i jači spol polako razmišlja o tretmanima, no za sada se odklučuju za pedikuru i manikuru.

Financijske stručnjake ne slušaju, jer im je u krizi ulagati u nekretnine neizvedivo, a u obrazovanje prezahtjevno pa je ulaganje u izgled najisplativija ekonomska strategija koja omogućava da su željenom partneru privlačniji, društvu poželjniji, a poslovnom krugu konkurentniji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju