Amsterdam je grad koji ima gotovo isti broj stanovnika kao Zagreb, no broj trgovina, i to onih skupih je kudikamo veći. Ipak strastveni šopingoholičari sa zagrebačke špice tamo se ne bi baš dobro snašli

Fani Stipković je otputovala u Amsterdam kako bi provjerila bi li strastveni šopingoholičari koji prigovaraju kako u Zagrebu nema dovoljno trgovina, svoje strasi mogli smiriti u tom gradu.

Mogli bi, no slučajni prolaznici na subotnjoj špici u Amsterdamu to sigurno ne bi primjetili.

U ulici s najekskluzivnijim trgovinama umjesto skupih automobila parkirani su bicikli. Gužve na koje su navikli Milano i Pariz ovdje ne postoje, a Nizozemci ne mare za skupu odjeću.

- Nosimo ono u čemu se osjećamo dobro i volimo jeftiniju odjeću. Kupujemo gotovo svugdje osim u najskupljoj ulici, rekao je jedan od prolaznika.

Nizozemci su toliko ležerni kad je u pitanju moda da mnogi od njih nikada nisu čuli za dvojac koji već duže vrijeme drma modnom scenom. Victor&Rolf, dizajnerski duo iz Nizozemske ne zvuči poznato štedljivim stanovnicima Amsterdama.

Amsterdam je grad koji nudi odličan šoping, no od skupih dućana puno je zanimljiviji dobar provod i usputna kupovina u jeftinijim, no zanimljivim trgovinama!

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju