Kosa je oduvijek zauzimala posebno mjesto u životu žena i okoline koja ih prihvaća.Nedavno su svjetski psihoterapeuti pokrenuli pitanje o tome je li kratka kosa kod žena podsvjesni (ili svjesni) signal kako više nisu zainteresirane za seks. Donosimo njihova otkrića.


Ako muškarcu date na biranje dvije fotografije iste žene, gdje na jednoj ima kratku, a na

drugoj dugu kosu, u većini slučajeva izabrat će onu s dugom.,makar je očigledno kako dami kratka kosa puno bolje pristaje. Objašnjenje leži u njihovom iskonskom nagonu.

Psiholozi vjeruju kako žena s dugom zdravom kosom ostavlja dojam dobrostojeće i plodne u muškarčevoj svijesti..

Duga kosa često u muškom mozgu predstavlja dostupniju ženu, a također duga kosa predstavlja razliku između muškarca i žene. Zbog toga je toliko moćan simbol ženstvenosti, pa će i žene koje podsvjesno osjete kako su izgubile interes za seks, ošišati svoju kosu.

Mimo muškaraca još je mnogo naznaka kako duga kosa označava seksualno privlačnije. Pa kada ste u reklami za šampone vidjeli modela s kratkom kosom, bujna dugačka kosaje ono na što nas tjeraju da žudimo.

Žene čak s kosom i flertuju, maženje i prebiranje prstima kroz pramenove jedan je od očiglednihnačina kako žene privlače pozornost, a uostalom muškarcima je to jako seksi i one to znaju.

Kosa je sastavni dio seksualnog segmenta tokom cijelog ženinog života.Djevojke u pubertetu njeguju dugačku kosu i ponosno se šepure s njom, no kada startaju u ozbiljniji život centimetri polako nestaju. Nakon što na svijet donesu svoje prvo dijete majke najčešće zbog praktičnih razloga kosu drastično skraćuju, a potom nastavljaju s navikom. I naposljetku čini se kako se skraćivanje kose podudara sa ženinim gubitkom libida i seksualne aktivnosti.


'Kosa je pokazatelj ženinog unutarnjeg stanja, refleksija njenog raspoloženja, ne dajte se zavarati kada žena odreže kosu jer to je znak kako je na pomolu velika emocionalna promjena unutar njenog bića', tvrdi psihologinja Dr. Pam Spurr.

Ne dajte se zavarati kada žena odreže kosu jer to je znak kako je na pomolu velika emocionalna promjena unutar njenog bića.


Žene su svjesne svih ovih činjenica i dobro znaju kako se snaga krije u njihovoj kosi, pa sjetite se samo priče o Daliji i Samsonu, ona je odrezala njegovu kosu znajući da će mu to oduzeti snagu.

Kosa je tokom povijesti uvijek zauzimala posebno mjesto. Žene su nekada zbog preljuba kažnjavane rezanjem kose. Dugačka kosa na pragu šezdesetih one hipi generacije označavala je revoluciju, pobunu, slobodu i muškaraca i žena.

Danas pak stoji teorija kako postoji neosporiva proporcionalna veza seksa i kratke fruizure. Kada žena odreže kosu ona želi dati do znanja kako više nije seksualno nastrojena.Ne bih rekla da kratka kosa signalizira nedostatak libida, više je znak revolucionarnosti.


Žene koje žele staviti politički naglasak na sebe, a ne seksualni nose kratku frizuru. Kratke frizure simboliziraju moć, neovisnost i praktičnost. Za žene šišanje kose uvijek sadrži psihološke elementa, pa je možda točno da ima veze s nezainteresiranošću za seks, ali ne nužno' tvrdi stilistica Hannah Betts.

Poznati frizer Richard Ward čijim rukama se s povjerenjem prepuštaju Elizabeth Hurley , Geri Halliwell naglašava kako je većina žena u trenutku kada se odlučuje na drastično skraćivanje kose u stabilnoj ljubavnoj vezi.

Žene s kratkom kosom nemaju potrebu dokazivati se pred muškarcima, niti njegovati dugačku kosu kao simbol seksualne privlačnosti.

One odišu sampouzdanjem. A kakve su u krevetu? E pa dragi muški rode to pak morate otkriti sami!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju