Sniženja su već počela, no siječanj zahtijeva podrobnije pripreme. Vaš je novčanik već ionako ispražnjen, no ormari neumoljivo šalju poruku kako ih treba nadopuniti. Donosimo nekoliko osnovnih pravila za pametno kupovanje na sniženjima

Ključ je u organizaciji i popisu

Pulover od kašmira, crna ili bijela košulja, kvalitetne cipele, kaput ili mantil.... vječni su komadi, kao i par dobrih traperica. Isplati se otiću u sportsku trgovinu i odabrati povoljnu trenirku i dobre tenisice ili opremu za zimske sportove

Znamo da odjeća nisu namirnice, no i za odjeću treba napraviti popis. Ključ svake uspješne kupnje je organizacija, a svaki dobar organizator zna da treba popis.

Napravite popis stvari koji vam doista trebaju, jer ako se uputite u shopping centra, mogli bi se se naći u problemu i osjećati kaotično. Treba li vam košulja, ciljano je potražite, a ako ste nešto prije vidjeli, a bilo vam je preskupo, sada je idealno vrijeme da si to i priuštite.

Kupujte u prijepodnevnim satima

I to je vrlo važno. Prvo, manje su gužve, a kao drugo, veće su mogućnosti da ćete naći svoj konfekcijski broj. Odjeću ćete moći isprobati na miru, a trgovkinje će biti ljubaznije nego li u vrijeme poslijepodnevne gužve. Osim toga, dokazano je da u jutarnjim satima manje griješite u kupovini.


Što je važno znati

Prvo pitanje koje si trebate postaviti je: Treba mi mi to doista? Ako se taj odjevni predmet nalazi na vašem popisu, onda imate odgovor. Drugo pitanje koje morate znati je - može li se to iskombinirati s odjećom koju imate u ormaru? Ukoliko je odgovor pozitivan, samo naprijed. I treće pitanje - koliko novaca za to uistinu možete izdvojiti?

Kupujte klasiku i osnovne odjevne predmete

Pulover od kašmira, crna ili bijela košulja, kvalitetne cipele, kaput ili mantil.... vječni su komadi, kao i par dobrih traperica. Isplati se otiću u sportsku trgovinu i odabrati povoljnu trenirku i dobre tenisice ili opremu za zimske sportove. Nije loše odabrati i kvalitetnu kožnu torbu.

Za kupnju se odjenite pametno i udobno

To znači ravne cipele ili udobne tenisice, pa čak i trenirku. Ne obazirite se na poglede prodavačica u trgovini. Važno je da vam je udobno te da se što jednostavnije možete razodjenuti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju