Jedna od rijetkih modnih konstanti oko koje se slažu muškarci i žene, stilski štreberi i kampanjci jest crna boja. Vječna i uvijek elegantna, crna nas čini i mršavijima. No, s njom oprezno, jer ne nosite li je pravilno može vas postarati

Bez crne boje nezamisliva je gotovo svaka modna revija kao i događaju u kojima želim bez imalo truda djelovati elegantno i - mršavije. Najlaskavija boja ima i svoju mračnu stranu. Ukoliko je ne primjenjujete tako da odgovara vašem tenu, može vas učiniti starijom i umornijom nego što stvarno jeste.

Ukoliko crnu ne primjenjujete tako da odgovara vašem tenu, može vas učiniti starijom i umornijom nego što stvarno jeste

Naglašavanje podočnjaka i bora kao i upalih obraza nastojimo izbjeći pod svaku cijenu, no nosite li crnu na krivi način upravo vam se to može dogoditi.

No, to ne znači da se trebate odreći svoje omiljene boje i male crne haljine kao najsigurnijeg stilskog utočišta. Uz nekoliko savjeta vrlo lako možete poništiti nepoželjnu stranu crne boje. Osim toga ako ste blijede 'zimske'puti, crna na vas neće imati negativan utjecaj.

U opasnosti su žene 'toplog' tena sastavljenim od nijansi žute i narančaste boje. Kako biste bili sigurni kojoj skupini pripadate napravite mali test.

Pronađen lijek za loš imidž?

Pored lica stavite crni odjevni predmet, stanite ispred ogledala i provjerite imate li ispod brade tamne linije, sjene oko očiju i naglašenije bore na licu. Ako ste primijetili navedeno savjetujemo vam kako to ispraviti, a ako navedene nedostatke niste primjetili, i dalje nesmetano uživajte u najobožavanijoj boji modnog svijeta.

Birajte odjeću prema boji vaše puti

Kako izbjeći negativni efekt crne boje?

- Ne nosite crni šal ili dolčevitu
- Ako imate crnu majicu, izaberite onu s otvorenim izrezom kako bi boja koža reflektirala vaše lice
- Nosite crno s šarenim šalom, pašminom ili maramom
- Biseri i žuto zlato laskat će tenu toplijih tonova, dok će se srebro lijepo uklopiti s tenom hladnijih tonova
- Crne hlače ili suknja suzit će vašu figuru, ali gornji dio odjenite u nekoj drugoj boji
- Izaberite malu crnu haljinu s obojanim motivom u gornjem dijelu haljine

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju