Elizabeth Jagger najstarija je kćerka Micka Jaggera i Jerry Hall i vrlo uspješna manekenka. U intervjuu je Lizzy, kako je njezin nadimak, progovorila o modi, stilu i odrastanju uz majku supermodela

Elizabeth Jagger na modnu je pistu stigla vrlo rano, već u dobi od trinaest godina. Ništa čudno s obzirom da je od malena u showbizzu, a njezina je majka Jerry Hall jedna od najuspješnijih modela svih vremena.

Majka mi je savjetovala da ignoriram djevojke koje se vole natjecati, pijem mnogo vode, skidam šminku prije spavanja i ostanem vjerna samoj sebi

Za londonski Metro, Lizzy je progovorila o odrastanju u obitelji Jagger-Hall, manekenstvu i naravno modnom stilu.

Što vas je privuklo manekenstvu?

S mamom sam odlazila na modne revije i tada me netko, kada sam imala trinaest godina, pozvao da i sama prošećem modnom pistom. Prihvatila sam i zaista uživala.

Koliko se taj posao promijenio od doba vaše majke?

U njezinim danima manekenke su imale mnogo više posla. Same su donosile svoje cipele, same radile frizuru i same se šminkale.

Manekenke su imale kontrolu nad svojim izgledom, dok danas klijenti određuju kakav stil manekenke žele.Osim toga, danas je toliko mnogo ljudi uključeno u taj posao da se više nitko ne zna.

Kada je moja majka bila manekenka, svi su se međusobno poznavali.

Koji vam je savjet dala majka?

Rekla mi je da ignoriram djevojke koje se vole natjecati, pijem mnogo vode, skidam šminku prije spavanje i ostanem vjerna samoj sebi.

U posljednje vrijeme zaista mnogo djece rock zvijezda završe na modnoj pisti.

O da. Ljude privlače ime i prezime. Osim toga, glazbenici su se uvijek družili s manekenkama, tako da su te teen manekenke uglavnom kćeri takvih parova. Valjda to imaju zapisano u svom DNA.

Kako biste opisali svoj stil?

Eklektičan je. Volim vintage, stil iz tridesetih i četrdesetih godina i zapravo ne padam toliko na trendove. Više volim klasične vječne komade odjeće koje ću uvijek nositi. Volim ljetne haljine i look engleske seoske djevojke.

Koje modne dizajnere volite?

Vivienne Westwood je moja omiljena dizajnerica, pa Sonia Rykiel i Zac Posen. Trenutačno jako volim kuću Ungara koji imaju mladog i fenomenalnog novog dizajnera.

Posuđujete li odjeću od vaše majke i sestara?

Moja sestra i ja već godinama pustošimo mamin ormar i sada više nema gotovo ništa. Posuđujemo odjeću jedna od druge i to bez znanja.

Tko je vaša ikona stila?

Znam da zvučim dosadno, ali to je moja mama. Voljela sam i stil Briana Jonesa.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju