Američki dermatolozi tijekom travnja odlučit će o tome treba li zabraniti brazilsku depilaciju. Potpuna depilacija genitalnog područja, prema njihovim riječima može biti opasna, jer može uzrokovati iritaciju, osip i infekciju

U emisiji inMagazine bivša Miss Hrvatske Aleksandra Grdić podvrgnula se možda najneugodnijem tretmanu ljepote - depilaciji.

Prema riječima američkih dermatologa, depilacija genitalnog područja može biti opasna, jer se izvodi vrućim voskom što može izazvati infekciju, iritaciju, osip i urastanje dlaka

No, brazilska depilacija, odnosno depilacija intimnog područja, ponovno je postala aktualna tema američkih dermatologa koji preporučuju njezinu zabranu.

Naime, zbog infekcije uzrokovane brazilskom depilacijom dvije Amerikanke iz New Yerseya primljene su u bolnicu.

Prema riječima američkih dermatologa, depilacija genitalnog područja može biti opasna, jer se izvodi vrućim voskom što može izazvati infekciju, iritaciju, osip i urastanje dlaka.

Depilacija intimne zone posljednjeg je desetljeća postala trend, osobito u proljetnim i ljetnim mjesecima i sve više žena u svijetu, a tako i u Hrvatskoj, odlučuju se na takav tretman.

Brazilska depilacija je uklanjanje svih dlačica s područja bikini zone, Venerinog brežuljka i stidnih usana. Izvodi se vrućim boskom koji se brzim potezima skida u suprotnom smjera od dlačica.

Mnogi smatraju kako je depilacija intimnog područja stvar osobne odluke, a zabrani brazilske depilacije vjerojatno će se protiviti i vlasnici kozmetičkih salona koji pružaju takve usluge

Tretman je relativno bolan, no rezultati su dobri, pa klijentice gotovo mjesec dana mogu uživati u glatkoj koži.

Dakako, mnogi smatraju kako je depilacija intimnog područja stvar osobne odluke, a zabrani brazilske depilacije vjerojatno će se protiviti i vlasnici kozmetičkih salona koji pružaju takve usluge.

O zabrani će se, najavljuju američki mediji, odlučivati u travnju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju