Implantate kojima žene povećavaju grudi mogli bi uskoro dobiti mnogo boljeg zamjenika – prirodne stanice masnog tkiva koje bi se ubrizgavale u ženske grudi. Grudi bi tako bile punije, veće, ali i prirodnije i to bez operacijskog zahvata.

U Velikoj Britaniji već je moguće napraviti estetsku korekciju grudi, ali bez invanzivnog kirurškog zahvata. Naime, za povećanje grudi koristile bi se prirodne stanice masnog tkiva iz stomaka, a koje bi se potom ubrizgavale u ženske grudi.

Voditelj projekta dr. Mokbel smatra kako je riječ o mnogo učinkovitijem i manje invazivnom zahvatu od implantata, jer se koriste prirodne masti iz stomaka, pa su grudi mekše i na dodir

Grudi bi tako bile punije, veće, ali i prirodnije i to bez operacijskog zahvata.

Osim toga, kako se stanice masnog tkiva 'vade' iz stomaka, žene dobivaju dvostruku korist – veće grudi i manji stomak.

Prema sadašnjim informacijama ovom je metodom moguće dobiti grudi veće za jedan broj.

Profesor Kefah Mokbel kirurg s londonskog Breast Institute na čelu je istraživačkog projekta, a ako je suditi prema njegovim riječima, vrlo je uzbuđen zbog ovog napretka na područje estetske korekcije grudi.

- Riječ je o mnogo prirodnijem zahvatu, jer će grudi na dodir biti mekše i prirodnije.

Ta tehnika koja se u Japanu već koristi već šest godina, ne podiže grudi, već ih samo povećava.

No, dr Mokbel smatra kako je riječ o mnogo učinkovitijem i manje invazivnom zahvatu od implantata, a nova istraživanja bit će usmjerena na postizanje boljih rezultata. Prema posljednjim informacijama, zahvat će stajati oko pedeset tisuća kuna.

Ipak, stručni krugovi upozoravaju kako bi se istraživanja trebala proširiti i na žene koje su oboljele od raka dojki kako bi se precizno ustvrdilo je li zahvat siguran i za njih.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju