Naborana koža je vječita inspiracija za proizvođače kozmetike, no izgleda kako je jedan proizvod uspio nadmašiti ostale. Njegovo su djelovanje potvrdili znanstvenici, a odlično djeluje na kožu lica kod četrdesetogodišnjakinja kao i kod žena koje su navršile osamdeset

 

Prije dvije godine stručnjaci iz britanskog lanca ljekarni Boots proizveli su kremu protiv bora koja je rasprodana u samo jedan dan, a rijetki su oni koji će osporiti njezino djelovanje. Ponukani uspjehom razvili su novi, još bolji proizvod čije je djelovanje usmjereno na stariju kožu s više bora.

Proizvod imena 'No7' je serum koji pruža savršenu zaštitu, djeluje na tonus kože lica i zaglađuje bore. Proizvođači tvrde kako je serum dva puta djelotvorniji od svog prethodnika, a za to imaju i dokaz.

Tržište je preplavljeno proizvodima koji obećavaju odlične rezultate, no britanski lanac ljekarni je za sada jedini koji je pristao na istraživanje djelotvornosti.

Istraživanje koje je trajalo godinu dana provedeno je na Sveučilištu Manchester, a pokazalo je kako su se kod 70 posto žena koje su u tom razdoblju koristile serum čija je cijena svega 166 kuna, bore vidljivo smanjile.

'Posljedica korištenja kreme su tanje i manje vidljive bore', stoji u izvještaju koji je objavljen u stručnom britanskom časopisu namjenjenom dermatolozima.

 

Profesor Chris Griffiths koji je nadgledao istraživanje potvrdio je kako je krema djelotvorna te će pomoći ženama u četrdesetima koje žele smanjiti bore na licu, no i onima koje taj učinak žele osjetiti u osamdesetima.

Tajna ovog proizvoda je u koktelu vitamina, proteina i biljnih ekstrakata koji zajedničkim snagama potiču organizam na proizvodnju proteina koji vraća koži elastičnost i smanjuje štetu koju je na njoj ostavilo sunce.

Jedina razlika između starog seruma Protect&Perfect i novog Refine&Rewind je u određenim peptidima i ekstraktu biljke alfa alfa koji zajednički daju brže i bolje vidljive rezultate.

Potrošači mogu birati između velikog broja proizvoda koji obećavaju smanjenje bora, no o njihovim se stvarnim efektima zna malo. Boots proizvodi sada imaju i službenu potvrdu da su djelotvorni.

Ipak, profesor Chris Griffiths naglašava kako najviše bora nastaje zbog izlaganja kože suncu. Prevencija je najbolji lijek, pa se preporuča korištenje sredstava sa zaštitnim faktorom te oprezno i umjereno izlaganje suncu.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju