Ako želite biti 'in' ovog ljeta, morat ćete povesti brigu o sitnim modnim dodacima koji 'život znače'. Donosimo vam upravo one sitnice koje će biti moderne u nadolazećim ljetnim danima.

Modni dodaci u sebi imaju riječ 'dodaci', što znači da kod našeg vanjskog izgleda igraju sekundarnu ulogu. Dodatke stoga najčešće prilagođavamo odjeći koju nosimo. Ali dodacima možemo štošta postići, čak i izgraditi stil koji nam se sviđa. Na taj način dodaci mogu biti ti koji iz pozadine vuku crvenu nit našeg modnog stila. 

Neka ljeto bude šareno i otkačeno 

Ako se ne odlučite za šarenu odjeću, koja je ove godine vrlo moderna, od cvjetnih i životinjskih uzoraka pa sve do živih boja kao što su električno plava, žuta, živo roza i zelena, onda možete svoju klasičnu odjeću osvježiti barem šarenim modnim dodacima. 

Bijela put i šeširići su "in" 

Sve modernija, i to ne samo u teoriji nego i u praksi, bijela je put. Zato su naravno sve moderniji šeširi koji vas, kao prvo, štite od sunca, a drugo, umjesto vas govore kakve modne smjernice slijedite. Ako ste ljubitelj uličnog stila, možete nositi šiltericu; ako vam više odgovara kaubojski stil, odaberite kaubojski šešir. Ako pak ne odustajete od klasične elegancije, vaš izbor neka bude slamnati šešir u stilu 20-tih godina prošlog stoljeća. Upravo iz tog se razdoblja na modnu scenu vraćaju i kišobrani koje bi vam inače mogla preporučiti i zbog trenutačno promjenljivog vremena. Ali kišobrani nisu moderni samo tijekom lošeg vremena, nego i kad upeče sunce. Svoj povratak kišobrani moraju prije svega zahvaliti sve opasnijem suncu jer nas štite od njegovih opasnih UV zraka. 

Naše oči neka budu velike i šarene 

I ove godine su moderne velike naočale u stilu 50-tih i 60-tih godina prošlog stoljeća. Ali ove godine možete otići i korak dalje jer su i kod sunčanih naočala moderne žive boje kao što su zelena, plava, roza i žuta. Nećete pogriješiti ni ako odaberete klasičnu smeđu i crnu boju. 

Kod nakita ne zapostavljajmo stopala 

Ove godine je osim više puta spomenutih živih boja, koje se vide i na nakitu, vrlo moderna i zlatna boja koja je prekinula višegodišnju vladavinu srebrne boje. Sve omiljenija je i tzv. prljavozlatna boja. To vrijedi za naušnice, ogrlice i narukvice. Tako uši, vrat i ruke osim metalnim možete ukrasiti i drvenim dodacima i sasvim običnom plastikom koja obavezno mora biti u živim bojama. Budući da ljeti pokazujemo stopala, i njih možete ukrasiti modnim dodacima. Nakon pedikure stopala na nožne prste možete staviti prstenčić, odnosno lančić oko gležnja i vaša se stopala zasigurno neće osjećati zapostavljenima. 

Trendi “cekeri“ ne samo za tržnicu 

Ovogodišnji hit ljeta su slamnate torbice, odnosno tzv. cekeri koji osim u svojoj prirodnoj boji slame ove godine dolaze i u modernim živim bojama kao što su električno plava, zelena, žuta i roza. Zasigurno nećete pogriješiti ako odaberete kožnatu torbicu većeg formata koja može biti u klasičnoj crnoj, sivoj, bijeloj ili smeđoj, kao i u živim bojama. Pojavljuje se i velik broj prugastih uzoraka kako u mornarskoj, tako i u različitim šarenim bojama. 

Ekstra modni dodaci koji podižu temperaturu 

Iako su ekstra modni dodaci koje imam na umu u posljednjem desetljeću već izborili status uobičajenih modnih dodataka, ipak ćemo ih nazvati ekstra modnim dodacima jer za njih treba malo hrabrosti i strpljenja. Sada već zasigurno znate da govorim o tetovažama i piercingu. Ti su dodaci poprilično moderni, posebno ljeti kada ih oskudnija odjeća otkriva. Upravo u ljeto vrlo često dobijemo želju za takvim zahvatima. Ipak, stručnjaci ne preporučuju stavljanje tetovaža u vrućim danima jer je nakon izrade tetovažu potrebno njegovati i ne smijemo je izlagati sunčevim zrakama i morskoj vodi. Stoga, o izradi tetovaže valja razmišljati nekoliko mjeseci prije negoli smo je spremni pokazati jer je moramo neko vrijeme skrivati od vanjskih utjecaja. Posve suprotnu brigu iziskuje piercing za koji je poželjno da ga napravite ljeti prije negoli krenete na more jer sunce i morska voda pomažu dobru zacjeljivanju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju