Postoji neobjašnjiva i neraskidiva spona između žena i cipele. Zbog neodoljivog para na visokim potpeticama žene su spremen učiniti sve, no je li ijedan par vrijedan 240 tisuća kuna. Dizajner luksuznih cipela Bruno Frisoni tvrdi kako je

Pariški tjedan visoke mode predstavio je raskošne kolekcije slavnih imena, no njihove visoke cijene nisu ništa u uporedbi s cijenom ženama najprivlačnijeg predmeta - cipelama.

Raskošne cipele izrađene su od lagane mreže protkane 24 karatnim zlatom, polu dragog kamenja, svile i satena, dijamanata i krokodilske kože.

Ako ste pomislili da je cijena od tisuću funti za poderane traperice s potpisom Balmain koje su predstavljene na tjednu mode visoka zamislite šetnju u cipelama za 240 tisuća kuna.

Elegante cipele od zlata s pernatim ukrasom optočenim dijamantima dizajnirao je poznati majstor Bruno Frisoni za francusku kuću Roger Vivier. Poznati kao majstori skupih i luksuznih cipela na pariškom tjednu mode predstavili su svoj najskuplji model do sada. Raskošne cipele izrađene su od lagane mreže protkane 24 karatnim zlatom, polu dragog kamenja, svile i satena, dijamanata i krokodilske kože.

Cipele s petom od jedanaest centimetara na sebi imaju ukras u obliku ptice od roza perja s glavom izrađenom od zlata i kristala. Skupi par cipela izrađuje se po narudžbi, a na njih se čeka dva do tri mjeseca.

Roger Vivier, koji je preminuo  1998. započeo je s izradom cipela u tridesetim godinama, a među slavnim kupcima njegovih umjetničkih dijela bile su Ava Gardner i Elizabeth Taylor. najslavniji par cipela koje je izradio bile su 'Pilgrim cipele' koje je Catherine Deneuve nosila u filmu Belle de Jour.


Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju