Iako je s malenom crnom haljinom teško pogriješiti, postoje određena pravila kako je treba nositi.

Mala crna haljina „rođena je" u Chanelovoj modnoj radionici 1926. i otad pa sve do danas nije izišla iz mode.

Trendovi dolaze i prolaze, ali mala crna haljina ostaje vječno svježa i prisutna. Ipak, i pored toga što je idealna za razne prilike i što je univerzalna, postoje određena pravila kojih se morate pridržavati ukoliko ju želite odjenuti.

Mala crna haljina dolazi u raznim stilovima i krojevima, svaki dizajner kreirao je barem jednu, nosi se jednako rado na modnim pistama, slavljima, kao na i običnim kućnim zabavama i svakodnevnim dnevnim ili noćnim izlascima. Mala crna haljina obavezan je komad odeće u ormaru svake žene. Ona će vas uvijek izvući kad niste sigurne šta biste trebale odjenuti. Ovisno o prigodi, možete ju dopuniti prigodnim nakitom, šalom ili svilenom maramom, cipelama, torbicama, pa čak i zanimljivim čarapama.

Iako je s malom crnom haljinom teško pogriješiti, postoje određena pravila kako je pravilno nositi. Savršena mala crna haljina trebala bi vam pristajati kao salivena.

Ako imate lijepa ramena i vrat, a niste baš zadovoljne svojim koljenima, izaberite neki model golih leđa ili tankih bretelica koji dužinom seže malo preko koljena. Ako pak želite prikriti široki struk, odaberite model koji podsjeća na 20-te. On će dobro zakamuflirati nesavršenosti u struku. Ako želite istaknuti svoje grudi, a prikriti malo zaobljeni trbuh, vaša mala crna haljina treba biti nisko sječena, po mogućnosti s nekoliko nabora u prednjem dijelu.

Modni kreatori kažu i da je razlog zbog kojeg mala crna haljina izgleda tako dobro, taj što je tako jednostavna, a tako izazovna.

'Crna boja će vas vizualno smanjiti, lako ju je kombinirati s najrazličitijim modnim dodacima i stilovima. Seksi ili elegantno, decentno ili ekstravagantno, nije važno, najvažnije od svih trendova i pravila je to da se u njoj osećate kao kraljica. Mala crna haljina nikada ne izlazi iz mode, kaže Karl Lagerfeld.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju