I dok je nekoć Audrey Hepburn bila sinonim za malu crnu haljinu, a po mnogima je to i danas, jedna druga dama nastavila je šarmirati tim nezaobilaznim modnim predmetom. Angelina Jolie na gotovo svakom javnom događaju zanosi upravo malom crnom haljinom

S malom crnom haljinom ne možete biti ni previše ni premalo dotjerani

- Mala crna haljina nije samo modni dodatak. Ona je institucija i jako smo ponosni što smo odali čast ikonografskom modnom simbolu kazala je nedavno Marigay McKee, direktorica odjela mode i kozmetike u Harrodsu gdje se ujeseni prošle godine održavala izložba posvećena maloj crnoj haljini.

O slavi tog kultnog komada odjeće progovorili su mnogi kreatori, pa i Karl Lagerfeld koji je možda najtočnije rekao kako s malom crnom haljinom ne možete biti ni previše ni premalo dotjerani.

Ponesete li malu torbicu, uskočite u štikle ili kako je učinila Coco Chanel - dodate li bisere, spremni ste i za najglamurozniju priliku. Odlučite li je odjenuti za dan, zaobiđite nakit, obucite ravne čizme ili balerinke, preko odjenite kaput duljine do koljena kao Angelina Jolie i spremni ste za novi poslovni dan.

Upravo je tridesettrogodišnja glumica možda najzaslužnija za neprestanu slavu male crne haljine. Angelina je doslovce obožava i u svom ormaru ih ima vjerojatno na stotine. Posljednja u kojoj se pojavila, bila je vrtoglava kratka crna haljina koju je kreirao Ralph Lauren i u kojoj je Angie pomela konkurenciju.

Kako nositi malu crnu haljinu

Glumica koja prezire ružičastu boju, a prema Vanity Fairu je durga najbolje odjevena glumica na svijetu (prva je Helen Mirren) dobro zna svoje tjelesne gabarite. Stoga uvijek odjeva crnu, sivu i bijelu boju, a na nogama štikle s otvorenim prstima, najčešće one od Christiana Louboutina.


Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju