Stigla je druga polovina ljeta. Modne trgovine su se s novim kolekcijama već počele pripremati za hladnije dane. Stoga moramo i naše modne misli polako premještati prema sjeveru odnosno prema modi za jesen i zimu.

Prije nego što u potpunosti počnemo misliti na jesen, poigrajmo se malo modnim smjernicama ovog ljeta, koje će biti prisutne barem još nekoliko tjedana.

Hitovi ovogodišnjeg ljeta bit će moderni i u hladnijim danima!

Ovogodišnji ljetni modni hitovi neće tako lako nestati pa će biti moderni i ove jeseni i zime. To se odnosi na mornarske pruge, ružičaste vintage haljine, traperice, kratke hlače i ''kombinezone''. 

Kratke hlače s produljenim donjim i gornjim dijelom

Ovog ljeta su se uz vruće hlačice pojavile i kratke hlače s duljinom do iznad koljena. Zapravo je riječ o produljenim vrućim hlačicama jer je model vrlo sličan, uzak i nizak u struku. Nije promijenjen samo donji dio nego i gornji, jer su kratke hlače dobile i nadogradnju – majicu. Tako su postali vrlo moderni ''kombinezoni'' – kratke hlače s majicom. Sva tri modna izuma možete ponosno nositi i na jesen, dok je kod ''kombinezona'' poželjno da je donji dio od vunenih materijala, a gornji od svile. Donji i gornji dio mogu biti od istog materijala te tako djelovati kao jedna cjelina. 

Ljetni uzorci ne samo na moru nego i na snijegu 

Ove godine vratio se najtipičniji ljetni uzorak – mornarske pruge. Ostat će moderne i u nadolazećim hladnim danima, pa će nas tijekom zime najvjerojatnije podsjećati na ljetne dane. Vrlo moderni ostaju i cvjetni uzorci, samo će zimi cvjetovi biti na tamnijoj pozadini, a materijali i dalje ostaju lagani, kao što je na primjer svila. Takve haljinice možete kao i vunene tunike zimi nositi s tajicama ili uskim trapericama. 

Paleta boja vječnih traperica 

Ovog ljeta su na svoje došle ljubiteljice tamnog i isprano-pokidanog trapera. Tako će biti i ove jeseni i zime. Moderan će biti traper u gotovo svim bojama - od potpuno ispranog i pokidanog pa do sasvim tamnog. Možete se poigrati i krojevima: nosit će se mrkvasti, ravni i zvonoliki krojevi. Hrabrije će odjenuti ''prokuhane'' traperice ili traperice u boji. Oba trenda se naime vraćaju na modnu scenu nakon dva desetljeća. Ti su modni trendovi još u povojima pa će se zajedno s ostalim trendovima za hladne dane pojaviti krajem jeseni.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju