Najglamuroznija i najprestižnija dodjela nagrada, Oscar, kroz desetljeća je bila i mjesto najvećih modnih užasa. Glumice su često u želji da zasjaju, priuštile onima iza i ispred ekrana, smijeh i nevjericu. Podsjećamo na najgore od nagorih.

Noć kada je Angelina Jolie osvojila jedinog Oscara u karijeri brojnima će ostati u sjećanju. Prelijepa glumica šokirala je brojne pojavivši se u stilu odbjegle kćeri iz obitelji Adams. Bilo je to prije devet godina, haljina Donatelle Versace, crna dugačka Angelinina kosa, blijeda put i šlag na kraju, strastveni poljubac s bratom.

Jednako šokantna bila je pojava Celine Dion na dodjeli Oscara prije cijelog jednog desetljeća. Bijelo odijelo Johna Galliana, kojem je Celine dala osobni 'touch' obukavši ga naopako, brojnima je uništililo večer.

76. dodjela nagrada i danas izaziva užas na licima modnih kritičara, dovoljno je reći Uma Thurman. Iako je glumica hrabro odjenula haute couture haljinu s potpisom Christiana Lacroixa i izazvala čuđenje na crvenom tepihu. Uma je bila najgore odjevena zvijezda 2004. godine.

Možda je Uma vidjela Tyru Banks, koja ju je preduhitrila četiri godine ranije pojavivši se u balskoj haljini Vere Wang. Ljubičasta krinolina nije bila primjerena ni kakvoj maturalnoj večeri a kamoli dodjeli Oscara.

Whoopi Goldberg i Oscar 1993. godine, kreacija čiji kretaor nije poznat, ostavila je bez daha brojne ispred i iza malih ekrana.

Iako se pojavila osam godina nakon Whoopi, Bjork je pošlo za rukom jedanko šokirati. Užasnu Labud-haljinu dizajnirala je Marjan Pejoski, kojoj je vjerujemo prodaja nakon crvenog tepiha pala.

Geena Davis i Cher dijele prvo mjesto najsmijelijih užasnih kreacija na dodjeli ikada.

Heather Mills promovirala je svoj neukus na dodjeli Oscara 2002.godine, iz ralja čipkastog svijeta očito ju nije uspio izvući ni elegantni Paul. Seksi je definitivno željela biti, ali to joj nije pošlo za rukom.

Diane Keaton već godinama njeguje isti stil odjevanja, muška odijela, rukavice, cipele u istoj bijeloj ili crnoj boji nikada nikom nisu sječle. No unatoč oštrim kritikama Diane ostaje svoja. Možda čeka modnog Oscara za najgore odjevenu damu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju