Istraživanje je pokazalo: žene koje nose crveno bude određene nagone kod muškaraca, muškarac će prije pozvati na date onu koja nosi crveno i takvu će ženu prvu primjetiti. Volite li dakle, sivo, bijelo ili plavo, testirajte rezultate i odjenite crveno!

Na ženu u crvenom muškarac će više potrošiti i radije će je pozvati van

Kada su tijekom istraživanja muškarcima pokazali niz fotografija žena odjevenih u različite boje, gotovo su svi pokazivali reakcije na žene odjevene u crveno.

Rezultati istraživanja pokazali su da će žene u crveno muškarci radije pozvati na izlazak, a na njih će potrošiti više novca.


Studija je to Sveučilišta u Rochesteru u kojoj je sudjelovalo više od stotinu mladih muškaraca koji su trebali ocijeniti različite žene, detektirati koju bi najradije poljubili i odabrati onu s kojom bi najradije vodili ljubav.

Fotografije su bile jednake u svemu osim u jednom detalju - boji odjeće. Primjerice, na djevojku u plavoj odjeći potrošili bi dvaput manje nego na (istu) djevojku u crvenoj odjeći.

Profesor Andrew Elliot kazao je kako je studija pokazala povezanost osjećaja ljubavi s crvenom bojom,a to je protumačio kao navjerojatniju povezanost s primarnim nagonima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju