Bivša britanska manekenka Naomi Campbell požalila se u razgovoru za njemački časopis Glamur na prikriveni rasizam koji vlada u svijetu mode, rekavši da su crnkinje 'iznimka' u tom poslu

'Slušajte, američki predsjednik je možda crnac, ali ja sam kao crnkinja i dalje iznimka. Uvijek moram raditi puno više kako bih postigla isti rezultat' kao druge, rekla je za časopis koji će izaći u ponedjeljak.

'Imamo Baracka Obamu, ali manekenke na velikim revijama su uvijek plavuše', primijetila je Naomi.

Američki predsjednik je možda crnac, ali ja sam kao crnkinja i dalje iznimka. Uvijek moram raditi više kako bih postigla isti rezultat kao druge, požalila se Naomi.

Tridesetosmogodišnji supermodel koji iza sebe ima uspješnu karijeru dodala je kako su nekad crne manekenke imale više izgleda za uspjeh, ali plavuše su sad prevladale.

'U časopisima, na revijama, ne vidim druge do plavuša s plavim očima', primjetila je.

Naomi je karijeru započela sa sedam godina kada se pojavila u spotu Boba Marleya 'Is This Love?', a s15 je odlučila da će biti model. Smatra kako je za njezinu ljepotu i posebne crte lica najviše zaslužno jamajčansko-kinesko porijeklo.

Crna pantera poznata je po temperamentu, čestim posjetama policijskim postajama i napadima na prolaznike i suradnike. Dugih 14 godina bila je u svađi s kolegicom, modelom Tyrom Banks.

Za sebe je uvijek imala samo dobre riječi pa je tako jednom prilikom izjavila 'Nikada ne držim dijetu. Pušim. Pijem tu i tamo. Nikad ne vježbam. Radim jako naporno i vrijedna sam svakog zarađenog centa.'

Brojni agmažni od strane najvećih modnih imena, jedan album, dvije knjige, osam parfema, više od 500 naslovnica najprestižnijih magazina, pojavljivanje u filmovima i serijama te glazbenim spotovima donijeli su joj bogatstvo koje se procjenjuje na 28 milijuna dolara.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju