Negdje između pojave spuštenih naramenica i nisko rezanih traperica, izgubili ste vlastiti modni izričaj? Ako je tako, prije nego odete u kupnju odjeće, morate se nanovo stilski definirati...

'Prvi korak je da iz nekog magazina istrgnete fotografiju osobe čijem se imidžu divite', kaže Laura Nannix, direktorica lanca butika Barneys u New Yorku.

'Kad ste se izabrali svoju modnu ikonu, razmislite o odjevnom predmetu kojega najčešće nosite. Primjerice, za uglađen izgled, idealno bi bilo odjenuti hlače crne ili mornarskoplave boje', kaže Nannix, te nastavlja: 'Osjećate li da želite odjenuti nešto jednobojno, odlučite se za sportsku jaknicu u svijetloj nijansi.'

Pritom, tvrdi direktorica Barneysa, ne bi ste se trebale ustručavati pitati za pomoć prodavačice u butiku, njihovi savjeti ionako su besplatni.

'Kaputi i torbe mogu ostaviti značajan prvi dojam', kaže Jeanne Yang, stilistica iz Los Angelesa. 'Oni odražavaju vašu osobnost i to je prvo što ljudi primijete na vama. Što se tiče vašeg izgleda, ponesite u kozmetički salon fotografiju djevojke čija vam se frizura i šmika sviđaju. Čak i ako vam takav imidž neće odgovarati, stručnjaci u salonima će znati pretpostaviti što ste zamislili', tvrdi Yang.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju