Njega kose danas više ne znači samo šampon i balzam za kosu, već i ulje za vrhove,razne losione, anti-age sprejeve, maske za kosu, intenzivne kure, ampule i oralne tablete. No, trebamo li doista u našoj kupaonici imati sve te preparate kako bismo imali lijepu kosu?

 

Neki preparati nam doista trebaju, no kako je umjerenost uvijek najbolji izbor to se donosi i na kosu. Nekoliko svjetski priznatih stručnjaka otkrili su tajne i trikove svog zanata kako biste i vi imali sjajnu i sretnu kosu.

Ne pretjerujte!

Koristite li serum za kosu, uzmite vrlo malu količinu kako biste izbjegli masne vrhove. Samo ako je potrebno, nanesite malo seruma na dlan, potom ga obrišite i tek onda ukrotite nestašne vrhove u korjenu kose.

Bez truda lijepa kosa!

Postići prirodno lijepu valovitu kosu lakše je nego što mislite. Stručnjaci poput Leeja Stafforda koji stiliziraju mnoge zvijezde savjetuju da je najbolje upotrijebiti zaštitu od topline prije nego li počnemo sušiti kosu. U nekim slučajevima možete čak upotrijebiti sredstvo za ravnanje kose koje u sebi ima i zaštitu od topline. Nanesite ga ravnomjerno od korjena do vrha kose.Pramen potom zamotajte oko prsta, sušite deset sekundi i pustite. Za konačan efekt koristite vrlo malo voska ili gela koji će vam podariti razbarušen izgled.

 

Koristite masku
Redovita uporaba maske za kosu učinit će vašu koso raskošnom. Top stilist Andrew Barton tvrdi kako masku treba koristiti jednom tjedno. Sigurno će vam se isplatiti.

Naučite pravilno sušiti kosu
Temelj za svaki dobri stil je kvalitetno sušilo za kosu, kako biste dobili pravi volumen. Ugledni stilist Mark Still uvijek suši kosu u suprotnom smjeru, a koristiti veliku i okruglu četku kako bi dobio glatki i profesionalni izgled. Razdvojite kosu, kaže Still, a potom obradite pramen. Imate li tanku kosu, uzmite pramenove pri korjenu kose, namotajte na viklere i lagano prosušite prvo toplim, a potom hladnim zrakom.

 Izaberite pravi stil i uvijek dodajte sjaj
U dogovoru s frizerom odaberite frizuru koja odgovara obliku vašeg lica, dobi, ali i lifestyleu. Najbolja frizura je ona koju je najlakše održavati. Nikada ne stavljate balzam na korjen kose, počnite sa sredinom, nastavite prema vrhu. Tako će kosa imati prirodan sjaj.

Ne presušujte kosu
Prije nego počnete oblikovati kosu, prosušite je, ali ne do kraja. Neka to bude oko 75 posto. Tako ćete lakše oblikovati frizuru i ona će biti podantnija.

Hitna pomoć za kosu

Jurite okolo i nemate vremena za frizuru. Poslužite se starim trikom, baby puderom. Talk ima funkciju suhog šampona, upit će višak vlage i podariti bam instant volumen.Neka vas kosa sluša

Kovrčava i valovita kosa potpuno su drugačije od ravne kose i zato ih treba različito i njegovati. Stilist Nicola Hulatt predlaže dobar balzam za njegu kose i još važnije: nikada ne raščešljavajte kovrče. Umjetso toga prstima ih oblikujte i poprskajte preparatom za sjaj.

Lak za kosu

Lak za kosu spriječit će elektricitet i ukrotiti kosu. Budite umjereni, jer svrha laka je da čuva frizuru i štiti kosu. Današnji su lakovi lagani, prozračni i uglavnom ne lijepe kosu. Ako uz to pronađete neki s dobrim mirisom....

 

 

 

 

 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju