Kao i svi etablirani svjetski dizajneri, pa tako i naša dizajnerica Ksenija Vrbanić sa svojom modnom markom Xenia Design, završila je posljednje radove vezane uz novu kolekciju za jesen/zimu 2009./10

Ključni komadi kolekcije su košulje - bijela ili prugasta sa detaljima plastrona ili šala koji podsjećaju na kravate. Uske suknje i hlače od strech pamuka sa rock detaljima- cifovima

Proteklog je tjedna zajedno sa svojim timom, dizajnerica Kasenija vrbanić, snimila kampanju za kolekciju jesen/zima 2009. Zadovoljna konačnim ishodom, dizajnerica je spremna za izlaganje kolekcije na sajmovima diljem svijeta.

Na samom snimanju koje se odvijalo u Državnom arhivu u Zagrebu okupila je ekipu s kojom će uskoro proslaviti punih deset godina prezentiranja na inozemnoj modnoj sceni. Fotograf Marko Grubišić, vizažistica Simona Antonović i manekenka Jelena Golub dio su Ksenijine ekipe koja je i ovaj put u pravom XD duhu radila na kampanji i savršeno prezentirala njezin rad.

Nova kolekcija inspirirana elegancijom i dendy stilom Oscara Wilda sa boemskim umjetničkim duhom savršeno se uklopila u Državni arhiv. Samu kolekciju najbolje opisuju androgena silueta, šik i dekadencija koji su u službi svakodnevnog izgleda. Od boja prevladava kraljica crna, te nekoliko nijansi sive. Prisutni su tamni, zamrljani tonovi s dodirom električnih boja. Naglasak je na dva tona : bijelom i sivo –smeđem u svojim gradacijama sive.

Paleta materijala kolekcije jesen/zima 2009./10. sastoji se od ultra - fine tanke vune do mekanih, prozračnih debelih mohera. Pletivo u nekoliko varijanti od najfinijih pahuljastih struktura do čvrstih kompaktnih jerseya prirodnog porijekla.

Tu su i prugasti dezeni za pamučne tkanine, te vunene tapiserija – stil tkanine i isprani pamučni keper. Cifovi su prisutni kao detalji a posebno su zanimljivi plastični sjajni materijali.

Kolekcija jesen/zima 2009./10. puna je slojevitih komada koji dopuštaju bezbrojne mogućnosti slaganja novih outfitova koju su bez problema nosivi i u dnevnoj i u večernjoj varijanti. Ovom kolekcijom dizajnerica za par dana putuje na susrete s fashion buyerima u Dusseldorf, Copenhagen i New York osvojiti dosadašnje klijente i njima pridružiti nove.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju