Nošenje visokih potpetica loše utječe na zdravlje, no čak trećina žena svakodnevno korača u njima. I kad smo pomislili da više ne može, modni diktatori su ponudili još.Pete ubojice visine 15 centimetara spremne su za osvajanje pripadnica ljepšeg spola

Svjetski poznati dizajneri najboljih ženskih prijateljica odlučili su da je vrijeme za život na još višoj nozi. Novi modni imperativ je koračanje u potpeticama od 15 centimetara. Iako je dobro poznato kako štikle izdužuju noge i podižu stražnjicu, posljednji trend je možda ipak malo previsok.

Potpetice, tvrde ortopedi, povećavaju rizik od prijeloma i uništavaju kralježnicu, no to izgleda uopće ne zabrinjava ikonu stila Victoriu Beckham koja se užasava trenutaka kada je bosa ili u ravnim cipelama.

U Velikoj Britaniji se sprema rasprodaja cipela s najvišim potpeticama, a očekuje se prava navala jer su žene ovaj put izgleda zaista spremne trpjeti kako bi pratile modu. Cipele Miss KG Goldie s petom od 15 centimetara dolaze u dvije boje, crnoj i zlatnoj, a s obzirom da su to boje koje podižu gotovo svaku odjevnu kombinaciju, uskoro ćemo ih gledati na mnogim stopalima.

Stručnjaci su s pravom zabrinuti jer su žene spremne za novu modnu žrtvu, a bez obzira na česta upozorenja kiropraktičara i ortopeda te žuljeve na stopalima i bolove u nogama i kralježnici 37 posto pripadnica ljepšeg spola stavlja obuću ispred zdravlja.

Muškarci su skeptični jer ,iako su im žene u potpeticama neodoljive i seksi, 15 centimetara je ipak previše.

'U tako visokim petama žene ne hodaju elegantno već su nespretne i vode bitku s održavanjem ravnoteže. To definitivno nije seksi.', tvrde.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju