Ako i ne vjerujete u novogodišnje odluke jer mršavljenje i pronalaženje novog radnog mjesta baš i nije jednostavan zadatak, predlažemo vam vrlo lake i izvedive odluke. Uz njih ćete biti zadovoljnije, ljepše i sigurnije u sebe

Liste novogodišnjih odluka obično su samo frustrirajući podsjetnik na ono što nedostaje našim životima i što ćemo vrlo teško ispraviti i u sljedećih 365 dana. No, ima nekih odluka koje se vrlo lako provode. Uz njih život postaje ljepši, oči izražajnije, kosa njegovanija, a naše samopouzdanje bezgranično.

Naučit ću koristiti tuš za oči
Ne odustajte od ovladavanja ove vještine. Možda ste neuspješno pokušavali već nekoliko puta i zbog neuvježbane ruke se zadržali na sigurnoj olovci za oči. Ako vam nedostaje motivacije, samo pogledajte slike glamuroznih diva iz 50-ih godina koje pogledom ispod dramatične konture izvučene tušem, zavode kao od šale.

Prati ću kozmetičke kistove barem jedanput mjesečno
Osim što je kod kozmetičkih proizvoda bitna njihova kvaliteta te prije svega rok trajanja, nikako ne smijemo zaboraviti na čistoću kistova kojima ih nanosimo.

Teško je izbjeći nakupljanje bakterija na kistovima, ali se zato vrlo lako mogu očistiti. Pomoću šampona ili sredstva za čišćenje lica napravite pjenu kojom ćete nježno očistiti kistove. Dobro ih isperite, iscijedite suvišnu vodu, i svakako ih prstima oblikujte u oblik koji želite. Stavite iha na ručnik da se osuše.

Neke se novogodišnje odluke vrlo lako provode. Uz njih život postaje ljepši, oči izražajnije, kosa njegovanija, a naše samopouzdanje bezgranično

Koristit ću proizvode za zaštitu svoje boje kose
Nema nikakve koristi od bojanja kose kod najskupljih frizera i najkvalitetnijima bojama, ako ćete kasnije zanemariti novim nijansama osvježenu kosu. Kupite šampone i regeneratore koje će spriječiti kosu da izgubi sjaj i boju.

Napokon ću se riješiti dehidrirane kože
Ako i nemate suhu kožu na licu, velika je vjerojatnost da pripadate većem dijelu žena sa suhom kožom tijela. Nakon tuširanja obavezno nanesite losion, mlijeko ili ulje za tijelo. Idealno je preparat nanijeti na još blago vlažnu kožu jer se tako hidratantni sastojci brže upijaju. I bez brige, uvijek žednu kožu nikada ne možete previše hidratizirati.

Pronaći ću šminku koja odgavara boji mog tena
Uvijek nas ponese omiljena boja ruža ili rumenilo savršeno stopljeno s tenom najbolje prijateljice. No, kako biste najbolje naglasili sve prednosti svoga lica, boje morate prilagoditi tonu vašeg tena.

Sjenilo za oči prilagodit ću boji svojih očiju
Kao i u prethodnom savjetu, ne birajte svoje omiljene boje već one koje će komplementirati vašu boju očiju i iz vas izvući pogled kojeg niste ni znali da ga imate.

Plavooke neće pogriješiti s toplim nijansama smeđe i zlatne. Svakako izbjegavajte ružičaste nijanse jer će uz njih vaše oceanske oči djelovati potonulo i blijedo.

Smeđooke imaju najveći izbor spektra boja, sve kavene nijanse, zelena, smeđa i zlatna njihov su idealan izbor.

Zelene oči zaživjet će uz ljubičaste i ružičaste tonove, kao i uz čokoladne boje.

Promijenit ću frizuru
Najlakše i najsigurnije je održavati već godinama nepromijenjenu frizuru. Ako se odvažite i odrežete šiške ili nakovrčate kosu, mogle bi pronaći novu ljepšu i poptuno novu sebe. Opustite se i uživajte u promjeni!

Investirat ću u kvalitetna pomagala
Uvijači za trepavice, pegla za ravnanje kose i pinceta samo su neka od pomagala uz koje održavamo ljepotu. Ne štedite na njima, pogotovo ako ih učestalo koristite. Nekoliko desetaka kuna više mogu vam znatno olakšati rutinu i pomoći efikasnije postići željeni efekt.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju