Svaki put kada uronite prst u kremu za lice riskirate infekciju koja može uništiti kremu ili izazvati infekciju kože. Bakterije s prsta nailaze na plodno tlo i brzo se razvijaju u toploj i vlažnoj kupaoni. kako bi tzo spriječili koristite plastičnu špatulu

Skupi proizvodi koje koristimo kako bi zaštitili kožu od dehidracije, sunca ili spriječili nastanak bora podložne su razvoju bakterija koje u njih unosim prstima.

Bakterije s naših prstiju nailaze na plodno tlo u kremama, a savršeno im odgovaraju i uvjeti u kupaonici. Toplina i vlaga su uvjeti u kojima se najbrže razmnožavaju.

Bakterije koje u kreme unosimo na prstima uništavaju proizvode koje koristimo za zaštitu lica, no puno gora stvar koja se može dogoditi je infekcija lica koju mogu izazvati.

Prisutnost bakterije u kremi može promijeniti njezin pH, a s obzirom da aktivni sastojci u skupim kremama djeluju samo kod točno određenog pH ona prestaje djelovati i možete ju baciti.

Bakterije s naših prstiju nailaze na plodno tlo u kremama, a savršeno im odgovaraju i povoljni uvjeti u kupaonici.

Na koži se vrlo često nalazi bakterija Staphylococcus aureuskoja ne uzrokuje probleme, no ukoliko dođe u doticaj s kremom preko prstiju, nalazi se u okružju u kojem će se brzo razmnožavati.

Uz dobre sastojke koje sadrži krema, na kožu ćete nanijeti i dozu bakterija koje mogu uzrokovati infekciju kože. Problem uočen kod pacijenata koji pate od ekcema, a svakim nanošenjem kreme prstima ih ponovno inficiraju.

Dermatolozi tvrde kako preparativna i dekorativna kozmetika može stvoriti probleme na licu, pa ukoliko primjetite crvenilo očiju ili infekcije na licu potrebno je baciti sav make-up i kreme koje koristite jer ne možete sa sigurnošću znati koji od proizvoda je pokvaren.

Rješenje ovog problema je krema s pumpicom koja ne propušta zrak, a uskoro bi se mnoga pakiranja trebala pojaviti u tom obliku.

Do tada kremu nanosite uz pomoć plastične špatule ili obične plastične žlice koju je najbolje isprati nakon svakog korištenja i spremiti je na suho i čisto mjesto u kupaoni.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju