Manekenka Petra Friganović otkrila je zbog čega se preselila u Pariz, kako žive hrvatske manekenke u svijetu, po čemu se razlikuju svjetski i hrvatski modni biznis i kako je to kad pukne potpetica na reviji Giorgia Armanija

Hrvatska manekenka uvijek se veseli povratku u domovinu, no ipak Pariz, u kojem se skrasila zbog ljubavi, smatra svojim domom.

Vani se točno zna koje djevojke što rade. Dakle, jesu li manekenke ili su djevojke koje se bave promocijom što često zna biti i bolje plaćen posao, pojašnjava Petra

- Pariz se dogodio nenamjerno, no s vremenom je postao moj dom, a tako će i ostati, kaže Petra koja je tijekom svoje karijere krasile mnoge naslovnice modnih magazina.

Ipak, najneugodniji trenutak koji pamti je kada joj je pukla potpetica na Armanijevoj reviji, a koju je morala profesionalno završiti do kraja.

Svijet manekenki u Hrvatskoj i onaj u inozemstvu je posve različit, tvrdi Petra.

-Vani se točno zna koja djevojka što radi. Dakle, jesu li manekenke ili su djevojke koje se bave promocijom što često zna biti i bolje plaćen posao, pojašnjava Petra i dodaje kako je nemoralne ponude dobivala, ali samo 'okom', ne i govorom.

-Volim Pariz i obožavam doći doma, no jako volim i putovati. Putovanja me opuštaju i zabavljaju, zaključuje ona.

A kakva je hrvastka moda i što nose hrvatske zvijezde, pogledajte u prilogu. Iznenadit ćete se koliko njih posuđuje odjeću modnih kreatora.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju