Nakon ljetne stanke u metropola je sezona društvenih događanja započela premijerom filma o životu jedne od najpoznatijih Francuskinja. Naravno, riječ je o famoznoj Coco Chanel

Parfem, torba, mala crna haljina s potpisom Coco Chanel, sve su to stvari koje svaka žena želi imati u ormaru, a za to je zaslužna baš ona. 

Film o legendarnoj dizajnerici koju je na velikom platnu odigrala Audrey Tautou možete pogledati u kinima. Njezine dvije velike ljubavi utjelovili su Benoît Poelvoorde i Alessandro Nivola, a režiju potpisuje luksemburška redateljica Anne Fontaine.

'Posebno me dirnula činjenica da je Coco Chanel svoj uspjeh ostvarila samostalno. Toj djevojci, porijeklom iz siromašnog, seoskog dijela Francuske, neobrazovanoj no obdarenoj iznimnom osobnošću, bilo je naprosto suđeno da živi ispred vlastita vremena', rekla je redateljica.

I glavna glumica Audrey Taotou je fascinirana likom i dijelom Coco Chanel koja je djetinjstvo provela u sirotištu, zatim je postala švelja koja porubljuje robu u provincijskom krojačkom salonu, da bi zatim postala kurtizana.  

VIDEO: Audrey Tautou zablistala na premijeri filma o Coco Chanel

'Potajice sam se nadala da će mi netko pristupiti s ponudom da igram Coco Chanel jer me suvremenost njezina lika, njezin duh i položaj koji je osigurala ženama, iskreno zadivljuje', rekla je Audrey.

Chanel je prepoznatljiv po kroju, gipkom načinu padanja tkanina i savršenoj jednostavnosti apreture. Kostimi koje su izrađeni za potrebe filma morali su biti dostojni preciznih standarda visoke mode, a organiziran je i privremeni krojački studio, koji je neprestano radio. 

Za snimanje završne scene korišteni su autentični modeli i nakit iz Chanel arhiva, a uz sve bile su neophodne i konzultacije s Karlom Lagerfeldom. 

'Mislim da se današnja moda ne može zamisliti bez Coco Chanel', rekao je Nenad Korkut, a u filmu je uživala i spisateljica Lana Biondić kojoj se sviđa stav, hrabrost i spontanost jedne od najpoznatijih imena u svijetu mode. 

Više u inMagazinu.

 

 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju