Prvi puta u američkoj povijesti predsjednik je postao kandidat afričko-američkog podrijetla. Obama je osvojio i glasove holivudskih zvijezda koje su mu pružale podršku tijekom duge i skupe kampanje. Jessica Parker, Lindsay Lohan i Ryan Phillipe su samo neke od zvijezda koje su lobirale za Obamu


Holivudske zvijezde su zajedno sa 130 miljuna američkih građana odlučile da će na čelo njihove zemlje sjesti Barac Obama.  Sarah Jessica parker, Ben Affleck, Larry King, Christina Aguilera i mnogi drugi su s velikim smješkom posjetili birališta i dok je većina građana svoje glasove dala u tajnosti oni su otvoreno podržali Obamu i dali mu svoj glas.

Sarah Jessica Parker i njezin suprug Matthew Broderick glasali su rano ujutro, a na biralište su poveli i šestogodišnjeg sina Jamesa Wilkiea. Na kaputima su imali beđeve s likom demokratskog kandidata pa nije bilo potrebno nagađati za koga će glasati.

Oprah je bil atoliko sigurna u Obaminu pobjedu da je već odabrala haljinu za njegovu inaguraciju.


Justin Timberlake na biralište je stigao u sedam ujutro odjeven u majicu s američkom zastavaom, a uz njega je bila i djevojka Jessica Biel. Par je tijekom kampanje otvoreno  podržavao demokratskog kandidata. 'Nitko me nije inspirirao poput Obame' rekao je Justin.

Raper Sean Diddy Combs se godinama zalaže kako bi mladima afričko-američkog podrijetla izašli na glasanje u što većem broju i osigurali si bolju budućnost. Na jučerašnjem glasanju obuzele su ga emocije te je izjavio kako se osjeća poput Marthina Luthera Kinga. 'Siguran sam kako je baš moj glas taj koji će postaviti Obamu u Bijelu kuću' rekao je uzbuđeni Combs.


Lindsay Lohan je u ponedjeljak preko svoje internet stranice pozvala obožavatelje da izađu na glasanje. 'Važno je da svi date svoj glas na ovim izborima, naša država računa na vas. Samo jedan glas može učiniti razliku zato izađite i glasajte. Glasajte zato što možete. Obama za predsjednika!' bila je odlučna Lindsay.

Oprah Winfrey koja je aktivno sudjelovala u Obaminoj kampanji bila je toliko sigurna u njegovu popbjedu da je već odabrala haljinu koju će odjenuti na njegovoj inaguraciji. 'Ovo ćemo pamtiti zauvijek, naša djeca će pričati svojoj djeci kako su bila dio ove promjene' rekla je Oprah.

'Pobjeda Baracka Obame je pobjeda cijele Amerike', rekla je Oprah i dodala kako on razumije da su su svi ljudi važni bez obzira na boju kože.


Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju