Lutke umjetnika Noela Cruza lako bi se mogle zamijeniti za stvarne modele. Njegova lutka Angeline Jolie početkom ovoga mjeseca prodana je za dvije tisuće funti na aukciji na eBay-u. Stoga ni ne čudi što neobični umjetnik napravio pravu kolekciju celebrity lutki i unosan biznis

Umjetnik Noel Cruz čiji je rad s lutkama postao prepoznat nakon što je lutka s likom Angeline Jolie prodana za dvije tisuće funti, radi na dva principa.

Neke njegove lutke, pout Angeline, Daniela Craiga i Nicole Kidman napravljene su prema stvarnom uzoru, odnosno onako kako glumice i glumci izgledaju u normalnom životu.

No, druge su pak kreirane prema njihovim filmskim ulogama, a u to grupu spadaju Julie Andrews kao Mary Poppins, Tobey Maguire kao Peter Parker u 'Spidermanu' ili cijele glumačke postave 'Pirata s Kariba'. 

Cruz se počeo baviti lutkama sasvim slučajno, a koristio je obične lutke kojima bi odstranio tvorničku boju i stvarao nova lica i dizajn.
 

Dakako, prije početka rada umjetnik pomno pregledava ogromne količine fotografija zvijezda kako bi mogao što vjernije prenijeti njihove crte lica na lutku.

S obzirom na interes koji vlada za njegovim reality i celebrity lutkama, očito uspijeva u svom naumu. I da, svaka sličnost je namjerna.


Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju