Zlatna, bijela i crvena boja te raskoš materijala obilježili su crveni tepih na 62. filmskom festivalu u Cannesu. Članica ovogodišnjeg žirija je i glumica Robin Wright Penn koja je usprkos ponovnim glasinama o razvodu blistala u dugoj toaleti

Kao i na svakom crvenom tepihu i onaj u Cannesu okupio je brojne zvijezde koje su se pokazale u glamuroznim izdanjima. Glumice i modeli za otvorenje 62. filmskog festivala odabrale su raskošne toalete baš poput onih koje se mogu vidjeti na dodjeli Oscara.

Predsjednica žirija francuska glumica Isabelle Huppert odabrala je neobičnu haljinu u boji suhog zlata, a festival je otvorila govorom tijekom kojeg je odala počast filmskim djelatnicima.

Ovogodišnju hit boju odabrala je i Robin Wrihgt Penn. Iako se u posljednje vrijeme pojavljuje u medijima zbog razvoda od glumca Sean Penna, Robin se na crvenom tepihu pojavila uzdignute glave i s velikim osmijehom.

Sean Penn je pokrenuo zahtjev za pravnim odvajanjem od supruge s kojom je u braku proveo 13 godina. Uz taj zahtjev Sean je zatražio i zajedničko skrbništvo nad kćerkom Dylanom i sinom Hopperom.

Hrvatski filmaši u lovu na Zlatnu palmu

Na programu filmskog festivala u Cannesu ove će godine biti prikazana i dva Hrvatska filma, pa će uz brojna holivudska imena kao što su Brad Pitt, Penelope Cruz i Nicole Kidman crvenim tepihom prošetati i Leona Paraminski, Nikša Butijer, Anđela Ramljak i Igor Hamer.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju