Posao modela i manekenki je kratkog vijeka osobiti kada je riječ o ženama. Dok je u svijetu angažman modela u godinama uobičajena praksa u Hrvatskoj je tek nedavno otvorena 'divizija' za modele srednje dobi

Unatoč godinama 39-godišnja Gordana u Italiji redovito snima reklame, a sada ju raduje što će taj posao moći raditi i u domovini.

'Vani postoje revije i reklame na kojim se traže starije žene, poput reklama za deterdžent i tjesteninu', pojašnjava model Gordana Rome.

Tajna njezinog lijepog izgleda nije u dijetama i plastičnim operacijama, tvrdi kako je puno bolje imati četiri do pet zdravih obroka dnevno, redovito vježbati te zdravo spavati.

'Djevojke od 14 ili 15 godina ne mogu reklamirati kreme protiv bora namijenjene ženama od 40 godina', slaže se i Hamed Bangoura vlasnik agencije Midiken.

U posljednje vrijeme slavni dizajneri sve češće posežu za slavnim, no starijim modelima poput Cindy Crawford, Kate Moss i Claudie Schiffer. One imaju ono što mladim djevojkama nedostaje, a to je samopouzdanje.

Nadamo se da će se ovaj trend nastaviti te da po modnoj pisti u poslovnim kostimima i vjenčanicama neće šetati modeli u dobi od 15 godina.

Više u inMagazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju