New York Fashion Week je prvi u nizu tjedana mode u modnim metropolama, a po prvi put je obilježen recesijom. Modne kuće bilježe veliki pad prodaje dizajnerske odjeće, a to je najviše vidljivo na kolekcijama prikazanim u prva četiri dana.

Umjesto ekstravagancije i raskošnih večernjih toaleta na pistama su prevladavale dnevne haljine te odjeća izrađena od manje skupih materijala.

Njujorški tjedan mode su otvorili BCBG Max Azaria i Gwen Stefani s modnom markom L.A.M.B. Max Azaria je pokazao nosive haljine, a Gwen zanimljivu reviju i kolekciju u skladu sa svojim imidžem. Uske hlače, tajice i haljinice sigurno će pronaći put do nešto mlađih zaljubljenika u modu.

Tjedan mode u znaku glamura i recesije

Na atraktivnoj pisti izrađenoj od odgledala prošetali su modeli u kreacijama dizajnera Jasona Wua, a dašak glamura na njujorški tjedan mode je donio Christian Siriano čiju je reviju nosila Alessandra Ambrosio.

Revije su iz prvih redova pratili bivši francuski nogometaš Zinedine Zidane i Ivanka Trump.

New York tek očekuje one najbolje pa će u idućih nekoliko dana svoje modele prikazati Zac Posen, Carolina Herrera, Badgley Mischka, Narciso Rodriguez i Anna Sui.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju