'Uživajte i trošite' je poruka jučer otvorenog Njujorškog tjedna mode. Kako bi skrenuli pažnju s recesije dizajneri su predstavili modele šarenih uzoraka i boja, a oni dubljeg džepa već su složili listu stvari koje moraju imati

Glamur i raskoš su označili početak ovog prestižnog modnog događanja koji se u New Yorku održava od 10 do 17 rujna, a predstavit će više od šezdeset dizajnera te njihove kolekcije za proljeće/ljeto 2010.

Tračak štednje i utjecaj recesije vidljiv je na modelima koji su jednostavniji i prihvatljiviji za prodaju, a uoči početka mnoga slavna imena su razglabala o tome kako uopće prodati skupocjenu odjeću u ovako teškim vremenima.

Modni znalci su primijetili kako se na modelima prikazanim prvog dana Njujorškog tjedna mode ipak vidi štednja i to najviše na materijalu.

Ljubitelji mode i slavne osobe koje su pohrlile ne revije održane prvog dana, nisu osjetili štednju jer su dizajneri i ove godine priredili raskošni spektakl. Ipak, modeli su prilagođeni zahtjevima tržišta, a ono što vidite i što vam se svidi moći ćete zaista i nositi jer odiše jednostavnošću. Prilagođene zahtjevima tržišta, kolekcije koje je prikazao modni brand BCBG Max Azria i Nicholas K obiluju nosivim komadima.

Modni znalci su primijetili kako se na modelima prikazanim prvog dana Njujorškog tjedna mode ipak vidi štednja i to najviše na materijalu. Idućeg proljeća nosit ćemo kratko, a oni tvrde kako je glavni razlog štednja na materijalu!

Prvog dana ovog prestižnog modnog događanja predstavili su se Michael Angel, modna marka L.A.M.B., Ports 1961, Rosa Cha, Cesar Galindo, Michael Angel i drugi.

New York očekuje velika imena poput Michaela Korsa, Calvina Kleina, Ralph Laurena, Anne Sui, Narcisca Rodrigueza i Badgleyja Mischke te njihovo viđenje visoke mode u kriznim vremenima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju