Mnoge djevojke i žene danas imaju gelirane nokte. Dolaskom lijepog vremena, i one koje ih do sada nisu imale odlučuju se na njih. Razlog je vrlo jednostavan. Nokti izgledaju uredno, a posla oko njih imate samo jednom mjesečno

Uredni i lijepo nalakirani nokti zahtjevaju brigu i vrijeme, no ukoliko su oni gelirani ne morate ih popravljati svaki drugi dan. U mjesec dana potrebno je odvojiti samo sat do dva. Međutim, radeći nokte klijentice postavljaju različita pitanja. Odgovorit ćemo vam na najčešća.

Umjetni nastavci-tipse ili geliranje?
Umjetni nastavci ili tipse ugrađuju se ukoliko je prirodni nokat  kratak ili ga grizete. Potrebne su jedna do dvije njege da bi prirodni nokat dovoljno izrastao. Kako sa njim izrasta i tipsa, skraćivanjem noktiju na njezi, rješavamo se i tipse. Na taj način ostaju samo vaši nokti učvršćeni gelom.

Da bi izbjegli ljepljenje tipse i odlučili se samo na geliranje, prirodni nokat mora biti dugačak bar 2 milimetara da bi ga mogli produžiti pomoću specijalnih šablona. Najljepše je što dužinu određujete sami.

Izgriženi nokti
Posebno je zadovoljstvo klijenticama koje grizu nokte. Nakon sat do dva sjedenja dogodi se prava transformacija. Kod njih se, osim izgleda dogodi još jedna pozitivna promjena. 95 posto njih prestane gristi nokte iz više razloga:

- gel je puno tvrđi pa ga je teško grickati

  - nokti su toliko lijepi da žene odustaju od grickanja

Redovitim dolaskom na njegu dogodi se to da se ploča nokta s vremenom ponovo produži i nokti zaista izgledaju lijepo.

Geliranje u trudnoći
Izloženost različitim kemikalijama tijekom tretmana u salonu je neznatna i ne predstavlja prijetnju nerođenom djetetu. Međutim, pred porod ili bilo kakav boravak u bolnici, bilo bi dobro skinuti umjetne nokte jer se po promjeni boje na prirodnim noktima može ustvrditi eventualna komplikacija.

Gel koji se diže
Može biti više razloga: neke osobe imaju masne nokte iznutra i gel jednostavno ne prijanja, uzimanje nekih lijekova ili antibiotika može izazavati promjene zbog kojih se gel ne prima. također ukoliko prilikom rada manikerka nije dobro izrašpala gel on se dodiruje s kožicom i ulazi zrak.

Pazite!
Štitite nokte i ruke rukavicama. Nokti ne vole kiseline (sredstva za čišćenje) i nezgodne udarce. Pripazite kod otvaranja vratiju od auta ili frižidera, ruka se zna omaknuti a posljedice mogu biti bolne.

Pred porod ili bilo kakav boravak u bolnici treba skinuti umjetne nokte jer se po promjeni boje na prirodnim noktima može ustvrditi eventualna komplikacija.

Umjetnim noktima je teško podići kovanicu, ali postoji trik. Na blagajni pogurajte kovanice da padnu u drugu ruku, a u slučaju da ju morate podignuti s poda,pogurnite ju na fugu i neće biti problema.

Želite sami skinuti gel?
Vjerujte nije dobra ideja. Ako vam se na nekim noktima podignuo gel nikako ga nemojte povući i otrgnuti, jer onaj dio koji vam je ostao pričvršćen povući će i gornji sloj vašeg nokta.

Ako ih namjeravate izrašpati kako bi ih skinuli, morate ostaviti tanak sloj gela, znači nikako ga skinuti do kraja, kako bi izbjegli oštećenje prirodnih noktiju. Nokat se nalakira i vremenom taj tanak sloj gela zajedno sa noktom izraste.

Znala sam vidjeti primjere kućne radinosti. Prirodni nokti su znali biti prerašpani do crvenila i stvara se osjećaj boli. Nerjetko sam čula da okrivljuju bivšu manikerku da im je uništila nokte. Naravno da se kod nestručnosti i to može dogoditi, ali dosta često su i same krive jer nemaju osjećaj do kuda se gel skida. Znači, zabluda je da nadograđeni nokti oštećuju nokte.

To nije točno, njih ne oštećuju umjetni nokti ili drugi proizvodi koji se koriste za oblikovanje. Samo osoba može oštetiti nokat ako nepropisno izvodi tretman.

Marijanini savjeti

- gelirane nokte sami možete skraćivati samo rašpicom, nikako ih nemojte rezati škaricama ili grickalicom-popucat će

-  ukoliko oštetite gelirani nokat treba ga premazati bezbojnim lakom kako bi se zaustavilo daljnje pucanje

- lak na geliranim noktima traje puno duže nego na prirodnim jer ne sadrže masnoće poput prirodnog nokta

- gel nije lijek za slabe nokte, on je fizička zaštita. Gelom se nokti učvršćuju i štite

- ukoliko ih se pravilno radi umjetni nokti ne štete prirodnom noktu, tako da nema potrebe za pauzama i odmaranjem

- preporučljivo je da izrast nokta ne bude dulji od polovice duljine vaše ploče nokta

- svi proizvodi za produljivanje i oblikovanje noktiju su kemikalije. Najnoviji trendovi usmjereni su prema stvaranju mase koja neće biti tek neutralna prema nosivoj površini nokta, već koja će ga zapravo hraniti

- u studiu OLA! za geliranje noktiju koristimo preparate tvrtke ABALICO, koja je po izboru, kvaliteti i dizajnu u samom svjetskom vrhu. Kvaliteta gelova, tipsi i dodatnih preparata, raznolikost gelova u boji, gelova za francusku manikuru, ocrtavanje i ukrašavanje noktiju omogućava nam da želje svojih klijentica ispunimo u potpunosti.

Prethodni savjeti

Kako do lijepih i njegovanih ruku

Posjetite stranicu: www.studio-ola.com
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju