Američka odvjetnička tvrtka unajmila je modne stručnjake koji su ponudili modne savjete koji bi zaposlenicima omogućili napredak u karijeri. Muškarci bi trebali nositi određena odijela, a žene štikle i suknje, kao i odbaciti ogrlice koje privlače pogled na dekolte

Niži muškarci bi trebalo nositi dvoredna odijela, a kravate ne smiju prelaziti liniju remena - kako ne bi privlačili pogled na područje ispod pojasa

U kompetitivnom poslovnom svijetu, barem kada je riječ o pravu i odvjetnicima, isplati se hodati na visini. I to doslovce. Naime, ženama vrhunske odvjetničke tvrtke Freshfields Bruckhaus Deringer u New Yorku savjetovano je da na posao dolaze u štiklama.

Još preciznije, ženske odvjetnice trebale bi 'prigrliti svoju ženstvenost i štikle nositi uz suknje, a ne uz hlače. Osim toga, trebale bi izbjegavati ogrlice, jer one nezgodno privlače pažnju na dekolte što nije primjereno.

Rezultat je ovo istraživanja koje su proveli modni stručnjaci koje je ta pravna tvrtka unajmila kako bi modno osvijestila svoje djelatnike.

Ista je tvrtka promatrala i muškarce, te donijela zaključak kako bi niži muškarci trebali nositi odjela s dvostrukim kopčanjem, te da kravate nikako ne bi smjele prelaziti liniju remena i to zato da ne bi privlačili poglede na područje ispod pojasa.

Glasnogovornik tvrtke kazao je kako te modne savjete doista treba gledati kao savjete, a ne kao obavezu zaposlenika.

- Žene u visokim potpeticama će biti više, uočljivije, ženstvene, a djelovat će profesionalno. Osim toga, pronašli smo način kako da se tvrtka izdvaja od mase odvjetnika usivim odijelima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju