Jedan je kozmetički salon u Virginiji, SAD, svojim posjetiteljima ponudio zanimljiv pedikerski tretman kako bi se na ugodan i neobičan način riješili mrtve kože sa svojih stopala.

A ako ste i vi jedni od onih koji svoja stopala skrivaju, možda biste trebali posjetiti jedan ovakav salon.

- Tretman nije odvratan, a osjećate se kao da vas netko škaklja po stopalima cijelo vrijeme, reka je jedna zadovoljna klijentica.

Posebna pedikura, umjesto žileta i opreme za stopala, koristi male ribice koje se mrtvom kožom hrane. Ugodna je i nemorate se bojati da ćete se zaraziti nekom bolesti.

Ovo je možda i jedini kozmetički salon u SAD-u u kojem ćete se mrtve kože sa stopala riješiti opuštajući se s nogama uronjenim u bazen tople vode pun ribica.

- Nazivamo proces 'Doktor Riba', a dok one grickaju vašu mrtvu kožu vi ste cijelo vrijeme opušteni, rekla je Julie Nguyen, voditeljica salona.

Ribe koje su zamijenile zaposlenike salona, nemaju zube i ne grizu. Hrane se mrtvom, mekanom kožom sa stopala.

U svakom bazenu nalazi se 100 ribica, koje plivaju i hrane se i ne odustaju sve dok stopala nisu lijepa i glatka, poput bebine kože.

- Kada sam prvi put došla stavila sam samo jednu nogu na nekoliko minuta kako bi probala i odmah se mogla vidjeti razlika, bilo je puno manje mrtve kože na jednoj nozi, nego na drugoj i stvarno je bilo bolje, rekla je Shannon Otto, jedna klijentica.

Ove su ribe, koje su se prvi put za pedikuru stopala koristile u Turskoj, jako popularne u azijskim zemljama, i savršena su zamjena za žilete, koji su se sada počeli izbjegavati zbog higijenskih razloga.

Ne postoje zakon koji bi regulirali upotrebu ovih riba u kozmetičke svrhe, samo zahtjev da se voda u bazenu zamijeni nakon svakog klijenta.

Zadovoljni svi. 

Ribe site, a klijenti oduševljeno gledaju svoja nova stopala nakon ovakvog neobičnog tretmana. 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju