Stephanie Naumoska je željela predstavljati Australiju na izboru za Miss Universe, a ima figuru za kojom se okreću glave. No, iz pogrešnih razloga. Ona je naime visoka 180 cm, a teška samo 49 kilograma. Eliminirana je nakon izlaza u kupaćem kostimu

Stephanie Naumoska bila je jedna od kandidatkinja izbora za Miss Universe Australije, no zbog svojih je mjera izbačena s natjecanja.

Naumoska je eliminirana nakon izlaska u kupaćem kostimu, a potom je utvrđeno i kako je njezin indeks tjelesne mase odstupa od normalnog. Minimum je naime 18, dok je indeks tjelesne mase Stephanie Neumoske tek 15.1

Stephanie je visoka čak 180 centimetara, no teži samo 49 kilograma zbog čega je, kao i zbog premršavog izgleda, izbačena s natjecanja.

Žiri izbora za Miss Universe Australije njezin je izgled ocijenio neprimjerenim, a težinu premalom za taj izbor ljepote koji promovira zdrava i proporcionalna tijela.

Naumoska je eliminirana nakon izlaska u kupaćem kostimu, a potom je utvrđeno i kako je njezin indeks tjelesne mase odstupa od normalnog. Minimum je naime 18, dok je indeks tjelesne mase Stephanie Neumoske tek 15.1.

Ipak, eliminacija Stephanie Naumose izazvala je brojne polemike. Direktorica izbora Deborah Miller izjavila je kako je djevojka 'tipična Makedonka'.

- Naumoska ima makedonske gene, a ako biste poznavali konstituciju tamošnjih djevojaka, znali biste da su dugačke i lagane. To je takav tip građe, kao što su Azijatkinje sitne. Ona nema nikakav poremećaj prehrane.

No, nutricionistica Susie Burrell izjavila je: 'Makedonsko tijelo? Nikada nisam čula ništa što bi potkrijepilo takvu tvrdnju'.

VIDEO: Miss Rusije zbog golotinje gubi krunu?!

Sarah Ćosić: Tek jutros mi je postalo jasno što se dogodilo!

Slično misli i zdravstvena stručnjakinja Melanie McGrice koja je preporučila procjenu prehrambenog režima kandidatkinje kako bi se utvrdio eventualni poremećaj prehrane.

-Treba napraviti hitne krvne pretrage, analizu dijete i sistematski pregled, kazala je McGrice.

 

 

.

 

 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju