Janet Jackson, Kate Winslet, Mischa Barton, Jessica Simson samo su neke od žrtava yo-yo efekta. U zadovoljavanju ideala ljepote zvijezde često pretjeruju i nauštrb vlastitog zdravlja. Oscilacije u težini, težnja za 'nultom' veličinom dovode ih u očaj, one variraju od mršavica do debeljuca. Donosimo ih u različitim veličinama


Jessica Simpson pokrenula je lavinu reakcija pojavivši se nedavno na nastupu neprepoznatljiva s desetak kilograma viška. Nimalo opterećena izgledom mlada pjevačica usuđuje se oblačiti uske traperice, majice na bretele i pojašnjava kako je uvjerena da muškarci preferiraju žene s oblinama. No ni to nije pomoglo Jessici da se obrani od zlobnih komentara, zbog kojih je i njena mlađa sestra stala u njenu obranu.

'U potpunosti sam zgrožena zlobnim komentarima na račun moje sestre, prestanite već jednom', molila je Ashlee.
Tokom godina konfekcijski broj Jessice Simpson uistinu je varirao, od 6 do 12, što je i pomalo zabrinjavajuće, a rezultat je to strogih režima prehrane i vježbanja. Za ulogu Daisy Duke u filmu'The Dukes of Hazzard' Jessica se podvrgula strogoj dijeti bez proteina a u teretani je provodila dva sata dnevno.

'Moje tijelo veliki je uspjeh', ponosno je izjavljivala Jessica koja je samo dvije godine kasnije dogurala do broja 12. Uslijedila je rigorozna dijeta nakon koje je mlada pjevačica izgledala anoreksično a nagađalo se kako želi stati u 'nultu' omiljenu holivudsku veličinu. No umjesto u nultoj zavšila je u veličini 12 koja joj čini se savršeno pristaje.


Mischu Barton u zvijezdanu orbitu vinula je uloga u jednoj američkoj seriji, no ubrzo nakon što je prestala glumiti iz krhke plavuše transformirala se u elegantno popunjenu zvijezdu. S broja 6 uskočila jeu broj 12. Naredne godine varirala je od broja osam do broja dvanaest. No mladu glumicu zlobni komentari na račun celulita koji se jasno vidio na paparazzo fotografijama itekako su dirnuli. U posljednje vrijeme Mischa ponovno izaziva pažnju svojim izgledom, no ovoga puta pretejeranom mršavosti.


Trbuščić i malo jača bedra mlada Lilly Allen vješto je skrivala krojevima haljinama poput onih maturalnih.No očigledno je bilo kako varira od broja 8 do broja 14. S većom popularnosšću kilogrami su nestajali, no nakon prekida s dečkom Edom Simmsonsom lilly je nabacila višak ponovno i vratila se broju 12. No kako je ta veličina očigledno omražena i nedopustiva među zviojezdama Lilly se brzo vratila na osmicu i sada žari i pali u oskudnim odjevnim kombinacijama.


Vitka ili photoshopirana bili su najčešći komentari vezani uz povratak Kate Winslet na velika vrata. Iako glumica nikada nije krila svoju tihu patnju, posljednjih mjeseci njena figura bila je spominjana skoro u jednakoj mjeri kao i novoizabrani američki predsjednik. Zvijezda Titanica u svakom sličaju izgleda bolje negoli prije desetak godina. Od tada je varirala između broja 10 i broja 14. Iako nije pobornica dijeta i teretane Kate tvrdi kako tajna njenog sadašnjeg izgleda leži u vježbanju pilatesa samo 20 minuta dnevno. Da ne povjeruješ!


Zvijezda čijim drastičnim promjenama u težini smo svjedočili skoro pa svakodnevno kao i porastu i padu prodaje albuma je Janet Jackson. 2006. godine Janet je pokazala novo lice i dvadeset kilograma viška, skoro za ne povjerovati ali Janet je kilograme bnabacila zbog nove uloge. Jednakom brzinom riješila se broja 14 i pomoću dijeta i vježbanja uskočila u staru osmicu. Janet je osvanula na naslovnici brojnih magazina s zadivljujuće vitkom figurom.


No dvije godine nakon, javnost je šokirala ponovno duplo veća Janet, ovoga puta nije se radilo o ulozi za film nego je u pitanju bio nezdrav način života i novi dečko. Janet je imala novu misiju skinuti dvadeset kilograma prije velike turneje i uspjelo joj je, vratila s broju 10. Zanimljivo je kako je ona osoba koja s savršeno nosila s prekomjernom težinom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju