Injekcije botoxa uskoro bi mogle imati deklaraciju na kojoj stoji zabranjeno za mlađe od 25. Sve mlađe cure podvrgavaju se tretmanima koji ponekad zbog alergijskih reakcija mogu završiti kobno.


Sve mlađe djevojke odlučuju se za injekcije botoxa kako bi prikrile sitne bore oko očiju i nepravilnosti na koži.

Kada uz to dobiju poticaj od strane stručne osobe koja im nabraja sve što bi mogle napraviti te ih uvjerava kako je 'bolje spriječiti nego liječiti' stvari izmiču kontroli.

Botox party: Trend zahvatio i Hrvatsku

Osamnaestogodišnja Elli iz Velike Britanije koja je zbog crvenila na koži lica došla u polikliniku uvjerena kako je s njezinom kožom sve u redu naišla je na prijedlog da uštrca botox kako bi koža zadržala mladenački i zdravi izgled.

U Americi i Velikoj Britaniji botox je naveden kao uzrok nekoliko smrtnih slučajeva kod osoba mlađih od 20 godina.

Uz to predložili su joj kremu za bore oko očiju te najmanje tri tretmana koji će ukloniti sitne kapilare s lica.

Poliklinike u Velikoj Britaniji tvrde kako se žene moraju konzulirati s liječnikom prije tretmana botoxom te kako će uskoro donja dobna granica za primanje botoxa biti 25. godina.


U Americi i Velikoj Britaniji botox je naveden kao uzrok nekoliko smrtnih slučajeva kod osoba mlađih od 20 godina. No bez obzira na to, te injekcije postaju sve popularnije kod mladih djevojaka.

Povećana potražnja u Americi bilježi se u vrijeme maturalnih plesova kada djevojke žele izgledati odmorno i svježe pa posežu za injekcijama botoxa.

Botox je otrov koji se zadržava u organizmu, a izgleda kako sve više žena postaje ovisno o njemu. Bez obzira što se u kozmetici koristi već 16 godina nitko ne zna sve posljedice koje može uzrokovati, a posebno kada se radi o mladom organizmu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju