Kao i obično, krajem zime modni znalci već su počeli najavljivati trendove za nadolazeću proljetno-ljetnu sezonu. Među najavljenim trendovima koji će dominirati bila je i narančasta boja koja je potom zavladala i ponudom modnih brendova.

Galerija Mango, 199,90 kn Mango, 199,90 kn Street style izdanje ljepotice sa zagrebačke špice +1 Haljina brenda Mango

Narančasta se opisuje kao jedna od najmoćnijih boja. Na spektru se nalazi između crvene i žute, a nazivaju je i energičnom bojom, i to ne bez razloga. Istraživači su otkrili kako narančasta ima najjači mjerljiv fizički utjecaj na promatrača od bilo koje druge boje i doslovno podiže razinu energije u našem tijelu. Također priziva osjećaj entuzijazma i uzbuđenja, a ujedno simbolizira odlučnost, uspjeh i toplinu.

Narančasta je omiljen modni odabir ekstrovertiranih ljudi koji su vrlo društveni, intenzivni, pustolovni i prepuni zarazne dobre energije.
S obzirom na to da je vizualno vrlo stimulativna i privlači pažnju, jako je popularna i u oglašavanju. A ove godine popularna je i na ulicama naših gradova. Viđamo je samostalno, ali i kao dodatak kombinacijama kroz raznobojne uzorke.

Street style izdanje ljepotice sa zagrebačke špice Street style izdanje ljepotice sa zagrebačke špice (Foto: Sanjin Strukic/Pixsell)

Jedan takav odjevni komad nosila je i mlada dama sa zagrebačke špice. Ona je za svoje ljetno izdanje odabrala haljinu španjolskog komercijalnog brenda Mango iz njihove trenutne kolekcije za ljeto 2022. godine.

Mango, 199,90 kn Haljina brenda Mango (Foto: Mango)

U pitanju je model s retro cvjetnim uzorkom na kojem se najviše ističe upravo zagasita nijansa narančaste boje. Plavokosa ljepotica kombinirala ju je sa smeđom torbicom i sandalama ukrašenim zakovicama.

S obzirom na to da jarke nijanse narančaste uistinu mogu biti dominantne, zagasitije poput ove koju možemo vidjeti na haljini definitivno su dobar odabir ako želite ostati neutralni.

Mango, 199,90 kn Mango, 199,90 kn (Foto: Mango)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju