Salate su inače odlična vrsta hrane jer njihova priprema nije zahtjevna te je najčešće riječ o kombinaciji vrlo zdravih namirnica. Osobe koje žele izgubiti na težini svakako u svoju prehranu uključuju i salate, a jedna je od takvih i ljetna grčka salata

Jednostavnost i hranjivost su ključni elementi kod pripreme salata. Tako ova ljetna grčka salata sadrži samo pet sastojaka. Vrlo je zdrava i zasitna te ju možete unaprijed pripremiti i kao ručak koji ćete nositi na posao.

Jednostavna grčka salata jedna je od najukusnijih i zdravijih ljetnih salata

Sastojci:
- 1 krastavac
- 1 pakiranje cherry rajčica ili po želji
- pola glavice crvenog luka
- 1 pakiranje feta sira ili po želji
- pola šalice preljeva grčkog vinaigrettea

Postupak:
1. Odrežite krajeve krastavca te ga presijecite napola po dužini. Koristeći žlicu, sastružite sjemenke unutar krastavca.

2. Nakon što odstranite sjemenke, krastavci trebaju izgledati prazno i udubljeno. Tada ih samo narežite na tanke kriške.

3. Cherry rajčice preprežite popola, a crveni luk narežite na tanko. Ako želite ublažiti okus luka, možete ga staviti u vodu na 10 minuta. Takvo namakanje izvući se dio kiselosti iz luka.

4. Ocijedite luk, narežite feta sir na komadiće te ih dodajte u posudu s krastavcem i rajčicama. Prelijte posudu s grčkim preljevom te po želji dodajte sol i papar. Zatim dobro promiješajte salatu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju