Domaće i strane ljubiteljice mode ove proljetno-ljetne sezone zaljubile su se u jednu popularnu haljinu.

Galerija Haljina na točkice španjolskog brenda preplavila je društvene mreže Zara, 299,90 kuna Haljina brenda Zara +0 Popularna haljina brenda Zara

U street style kombinacijama domaćih trendseterica mnogi su sigurno primijetili bijelu haljinu midi kroja s crnim točkastim uzorkom.

U pitanju je model brenda Zara napravljen od viskoznog vlakna koji je modnim izdanjima počeo vladati još u travnju.

Haljina koja se na web-stranicama brenda i dalje prodaje po cijeni od 299,90 kuna u međuvremenu je postala toliko popularna da je dobila svoj profil na Instagramu pod nazivom @hot4thespot.

Zara, 299,90 kuna Zara, 299,90 kuna (Foto: Zara)

Otvorila ga je britanska stilistica Faye Oakenfull. Haljina i ja upoznale smo se na jednom setu oko Uskrsa kada su umjetnička direktorica i vizažistica obje u njoj došle na snimanje. Objavila sam to na Instagramu i tada su stvari eskalirale. Mnogo ljudi počelo mi je slati fotografije haljine.

Imate li vi popularnu Zarinu haljinu?

glasova:

Nakon nekoliko tjedana odlučila sam otvoriti novi profil na Instagramu. Sad sam već sigurna da znam gdje će Haljina biti tijekom vikenda. Ona voli bruncheve, tržnice, dnevne festivale, tenis, djevojačke zabave, polo, poslovne zabave, vjenčanja, barove na krovovima i prošek pored bazena, objasnila je Faye u intervjuu za New York Times.
 


Popularnost haljine pokušala je objasniti Laura Antonia Jordan, urednica u magazinu Grazia, koja smatra kako je haljina tražena zato što su je proslavile "prave" žene, a ne samo poznate osobe.
 


Ova je haljina demokratska moda u akciji. Ne želi svatko tijekom ljeta nositi cvjetni uzorak ili se skinuti do kraja, a ta lagana i lepršava strukirana haljina do gležnjeva sa širokim rukavima i valovitim rubom pristaje većini žena. To što je svestrana, povoljna i dostupna samo je doprinijelo njezinoj popularnosti
, smatra Jordan.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju