Modna pravila tu su kako bi se kršila, pogotovo kada je u pitanju neki zastarjeli kodeks odijevanja koji je odavno trebao biti prilagođen novim vremenima. To se posebno odnosi na pravila vezana uz dobnu granicu za nošenje pojedinih odjevnih komada. Tako se na jednom poznatom internetskom forumu povela rasprava o tome koja je ljetna odjeća neprikladna za žene starije od 40 godina.

Galerija Sharon Stone Demi Moore Sharon Stone +4 Sofia Vergara

1. Vruće hlačice

Najkraći modeli hlača pokazali su se kao jedan od spornih komada koji se najčešće spominje u takvim raspravama. To su hlače koje ne bih dopustila ni jako mladim curama ni starijim ženama. Period u kojem ih se može nositi stvarno je kratak, komentirala je jedna korisnica. Neki su čak otišli toliko daleko da bi ih zabranili i na plažama, što su mnogi opisali kao suludo mišljenje: To nema smisla. Ljeto je, kupaš se u bikiniju, zašto onda ne bi mogla nositi i kratke hlačice?

Demi Moore Demi Moore (Foto: Profimedia)

Sharon Stone Sharon Stone (Foto: Profimedia)

2. Poderane traperice

Omiljeni ljetni model traperica nekima također predstavlja problem. Preležerne su i neozbiljne za žene u određenim godinama, kaže korisnik. I taj stav pada u vodu kada pogledamo izdanja poznatih žena koje imaju više od 40 godina i koje sjajno kombiniraju poderane traperice i u njima izgledaju fantastično.

Sofia Vergara Sofia Vergara (Foto: Profimedia)

Jennifer Lopez Jennifer Lopez (Foto: Profimedia)

3. Poluprozirni komadi

U ovom slučaju mnogi su se složili kako postoje prigode i mjesta na kojima se nećete pojaviti u poluprozirnim ili potpuno prozirnim komadima. Na primjer, jasno je kako ćete se na poslu pojaviti u primjerenim komadima. Međutim, puno ljetne odjeće u startu je napravljeno od laganijih materijala, bez gustog tkanja i zato stvarno nema potrebe zabranjivati poluprozirne komade u ležernijim prigodama u kojima se baš nitko neće baviti analizom naše odjeće.

Slažete li se s mišljenjem o neprimjerenosti spomenutih komada nakon 40. godine?

glasova:

Zagrebačkim ulicama nose se traperice idealne za proljeće i ljeto, ali ne vole ih svi Bijele traperice su odlična alternativa plavom traperu u toplijem dijelu godine Street style izdanja u bijelim trapericama Street style izdanja u bijelim trapericama - 3 +10 Tenisice, traper suknja i majica - New Yorker, sunčane naočale - Optika Anda Influencerica: Petra Ria Foto: Bojan Zibar

Iris Livaja: Poderane traperice i metalik tenisice za dolazak na utakmicu sa sinčićem Lorenzom Iris Livaja u poderanim trapericama i tenisicama modne kuće Celine - 6 Iris Livaja u poderanim trapericama i tenisicama modne kuće Celine - 4 Iris Livaja u poderanim trapericama i tenisicama modne kuće Celine - 2 +2 Iris Livaja u poderanim trapericama i tenisicama modne kuće Celine - 3

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju