Zagrebački Centar „Luka Ritz“, čija je misija osigurati tolerantno, podržavajuće i humano okruženje djeci,mladima i njihovim obiteljima, ne miruje ni tijekom ljetnih praznika. Zato su ovog ljeta pokrenuli radionice „Kreatvno cooliranje“ koje počinju 26. lipnja.

Osnovan 2017. godine, Centar „Luka Ritz“ nastao je kao spomen na tragično preminulog Luku Ritza i iz potrebe za sustavnom, sveobuhvatnom skrbi o djeci i mladima u riziku i djeci s razvijenim problemima u ponašanju.

U svome djelovanju nastoj se povezati i surađivati sa svima koji su na bilo koji način uključeni u proces odgoja i obrazovanja djece i mladih, s ciljem prevladavanja poteškoćate omogućavanja razvoja odgovornih pojedinaca prema sebi, obitelji te društvu u cjelini.

U svome predanom radu djelatnici Centra ne miruju ni tijekom ljeta pa su zato osmislili svoju prvu ljetnu radionicu naziva „Kreativno cooliranje“, a ideju su dobili slušajući želje i potrebe svojih malih i velikih korisnika.

Ideja se javila promišljanjem o dugom toplom ljetu koje očekuje školarce u vidu slobodnog vremena od ispita i briga, pa nam je bila želja organizirati nešto kako bismo im omogućili sadržaje za kreativno provođenje slobodnog vremena.

Mislimo da ljeto može biti zabavno, čak ako i nije ljeto na plaži, pa smo odlučili ponuditi dodatne sadržaje djeci preko ljeta, s odmakom od mobitela i ostalih ekrana, i prevenirati muke po dosadi.

Često nam i sami klinci kažu kako preko ljeta sve utihne, nedostaju im aktivnosti i sadržaji koji su aktualni tijekom školske godine, misleći naravno na slobodne aktivnosti, govori nam Nina Mihelić iz Centra.

Radionice su namijenjene djeci i mladima školske dobi te nije nužno da su to oni koji su već uključeni u usluge Centra. Kako napominju uz Centra, otvoreni su za sve polaznike, samo je potrebno javiti se što prije na info@centar-lukaritz.hr s imenom, prezimenom i dobi djeteta te kontaktom.

S kreativnim cooliranjem kreće se 26. lipnja i to utorkom od 17 do 19 sati te četvrtkom od 13 do 15 sati.

Ljetne radionice u Centru Luka Ritz Ljetne radionice u Centru Luka Ritz (Foto: Centar Luka Ritz)

Radionice vodi stručno osoblje s velikim isksustvom u radu s djecom. To su socijalna pedagoginja Dajana Jurinčić, psihologinja Ana Krsnik i socijalna radnica Kristina Divić, a podršku će im pružiti i volonteri koji rad Centra prate tijekom cijele godine.

Kako nam kaže osoblje Centra, ovo će svima njima biti mali odmak od „ozbiljnih tema“ i zajedničko opuštanje u igri s djecom i mladima, a evo što polaznici mogu očekivati.

Svi koji nam se priključe mogu očekivati dobro druženje i zabavu uz različite sadržaje poput kreativnih, glazbenih, literarnih i novinarskih radionica, društvenih igara, sporta, kvizova, igranih i animiranih filmova, pričanja priča i drugih sadržaja. Svakako nam je važno i mišljenje naših korisnika pa je svaki prijedlog dobrodošao, jer nam je važno da svatko pronađe nešto za sebe, napominje Nina Mihelić.

Želite li svome djetetu osigurati kvalitetno provođenje vremena iz kojeg će ponijeti vrijedne uspomene, ali i nova znanja i vještine, svakako ga prijavite na ovu besplatnu radionicu. Ljeto može biti odlično i bez plaže.

Prostor za igranje u Centru Luka Ritz Prostor za igranje u Centru Luka Ritz (Foto: Centar Luka Ritz)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju